Rejser til Kolymbia

Kolymbari har flere gode tavernaer at vælge imellem. Dette er den perfekt by for dem som vil slappe af og vil bo lidt uden for de største turiststeder. Byen ligger på Rodapouhalvøen og på odden ligger også et kloster man kan besøge. Stranden her strækker sig helt til nabobyen og den har både sand og sten.

Kolymbari er en perfekt landsby for dem som vil slappe af og bo lidt unden for de største turiststeder

Kolymbari er en stille og rolig græsk fiskerlandsby på den nordlige del af Kreta. Den er blandt kreterne kendt for sine tavernaer som serverer lækre fiskeretter, og for nogle år siden åbnede der et stort fiskemuseum i byen og det er klart et besøg værd.

Landsbyen ligger for foden af Rodapouhalvøen, der er et paradis for turister, der kan lide at vandre. Helt yderst på halvøen kan du besøge en tempelplads bygget af doer i det 9. århundrede før Kristus.

500 meter ovenfor Kolymbari kan du få omvisning på det græskortodokse klosteret Gonia, som oprindeligt blev bygget i det 13.århundrede. Klostret der står den dag i dag kan dateres tilbage til det 16.århundrede og drives af fem munke. Vælger du at besøge klostret så husk, at man skal have ordentligt tøj på, her er det ikke tilladt at have shorts eller miniskørt på og et sjal om skuldrene er også nødvendigt.

Hele strandzonen er blevet bilfritområde. Stranden er en blanding af sten og sand og den strækker sig helt til nabobyen Maleme.

Kolymbari ligger på Kretas smukke vestkyst, hvor også flere af den græske middelhavsøs mest populære badebyer ligger som perler på en snor.  Der er for eksempel kun omkring 10 km fra Kolymbari mod øst til Platanias og Agia Marina, ligesom også Chania, Kretas næststørste by, med dens mange tilbud også er inden for ganske overkommelig rækkevidde.

Fredeligt rejsemål på Chaniakysten

I modsætning til de mere kendte og større badebyer tættere på Chania har Kolymbari endnu meget karakter af en ægte græsk landsby, hvor der ånder fred og ro. Selvom der er skudt en del nye hoteller og ferieboliger op de senere år nede ved kysten, er det ikke kun turisme, som præger livet oppe i den ældre del af Kolymbari. Det kan du for eksempel opleve fredag morgen, når områdets landmænd kommer til byen for at sælge deres produkter såsom honning og olivenolie på landsbyens lille marked.

Stranden ved Kolymbari består af både sand og småsten, så badesko kan nogle steder være en fordel. Da der forholdsvis hurtigt bliver dybt, er stranden mest egnet til erfarne svømmere. Det gode ved at rejse til denne del af Kreta er dog, at du har et væld af badestrande af forskellige typer inden for din rækkevidde, hvis du vil have lidt variation i løbet af ferien. Det er således også muligt at finde mere lavvandede strande, hvis du rejser med børn. Det kan desuden under alle omstændigheder varmt anbefales at sætte en dag af til at køre en tur vestpå for at opleve det krystalklare, turkisblå vand ved Falassarna stranden eller nede ved Elafonissi på øens sydvestlige hjørne. Det lave vand og stenrevene ud for kysten indbyder til snorkling og de uspolerede omgivelser til ren afslapning oppe i det fine, bløde sand.

Udflugtsmål

Rejser du til Kolymbari om sommeren, vil stranden været et naturligt omdrejningspunkt for ferien. Der er dog meget andet at opleve på Kreta. Særligt hvis du rejser hertil i foråret eller sensommeren, hvor de lidt lavere temperaturer i højere grad indbyder til en aktiv ferie, er det for eksempel oplagt at vandre en tur gennem den smukke Samaria-kløft.

Kolymbari er et ideelt rejsemål for dig, som ønsker at bo ved den populære Chaniakyst, men gerne vil være lidt på afstand af de mest hektiske turistområder. Den hyggelige, afslappede stemning præger også byens restauranter, som også blandt kretenserne er kendt for deres gode fiskeretter. Der er til gengæld ikke noget særligt natteliv i byen, men er det en mere livlig aften i byen, du ønsker, er der ikke langt til Platanias eller Chania.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Kolymbia

Populære hoteller i Kolymbia

Grækenland, Kreta, Kolymbia
  • Nærmeste lufthavn: 44 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Kreta, Kolymbia
  • Nærmeste lufthavn: 41 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, Kreta, Kolymbia
  • Nærmeste lufthavn: 44 km
  • Nærmeste strand: ca. 750 m
  • Pool (evt. sæsonåben)