Rejser til Lameriana

Lameriana, som ligger i fredelige omgivelser oppe i det bakkede bagland få kilometer fra Kretas nordkyst, har gennemgået en usædvanlig udvikling. Oprindeligt blev landsbyen, som stammer fra det 12. århundrede, formentlig etableret heroppe med udsigt over kysten for at man kunne holde udkig efter pirater. Lameriana forblev dog en lille landsby, og i løbet af 1900-tallet faldt indbyggertallet støt indtil den lå helt forladt i 1960'erne.

Den hemmelige landsby

Trods forfaldet fornægtede den lille landsbys rustikke charme sig dog ikke, og i 2003 kastede Koskinas-familien deres kræfter ind i at renovere de gamle huse i Lameriana. I dag er en stor del af husene i byen derfor fuldt renoveret med respekt for den oprindelige stil og stedets traditioner, og familien har siden 2015 modtaget feriegæster i de renoverede huse, der går under navnet Lameriana Secret Village.

Den fred og ro, som kendetegner landsbyen og de omkringliggende olivenlunde, gør da også Lameriana til det ideelle rejsemål på Kreta, hvis du trænger til at koble helt af og komme væk fra hverdagens stress. Her bestemmer du selv tempoet, og hvad ferien skal bruges på. Måske længes du bare efter at ligge ved poolen med en god bog, eller måske vil du benytte dig af værtfamiliens tilbud om madlavningskurser og vinsmagning. De renoverede huse udgør i dag en slags ferielejligheder med alle de faciliteter, du har brug for.

Selvom landsbyen således er blevet vakt til live på smukkeste vis, er der dog ingen indkøbsmuligheder inden for gåafstand. Lejer du en bil, hvilket derfor kan anbefales, tager det dog ikke mere end 10-15 minutter at køre ned til Bali eller Panormo, der begge byder på talrige hyggelige tavernaer, restauranter, små supermarkeder og ikke mindst adskillige skønne badestrande. Det kan også varmt anbefales at køre en tur til Rethymnon (ca. 20 min), Kretas tredjestørste by. Trods sin størrelse har den en næsten traditionel landsbystemning i modsætning til for eksempel Heraklion.

Rejser du til Lameriana, er det også værd at køre en tur længere ind i baglandet til den flotte Sfendoni-grotte. Grotten, der ligger i nærheden af landsbyen Zoniana, er en af de mest kendte i Grækenland. Derinde kan du på en 270 meter lang sti udforske et et imponerende landskab af stalaktitter og stalagmitter.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Lameriana