Rejser til Syros

Syros er ideel for familier og par, der søger en stemningsfuld, men afslappet feriedestination. Øen, der er en del af Kykladerne i Det Ægæiske Hav, har en elegant og lidt nostalgisk atmosfære, der fortryller enhver besøgende. Syros er som rejsemål (endnu) ikke så kendt som naboøerne Mykonos og Santorini, men det er netop en stor del af det, der udgør øens charme.

På Syros finder du alt det, man kender det kykladiske landskab for med hvidkalkede huse blandt farverige palæer og smukke kirker, men uden horder af turister. Dertil kommer naturligvis øens smukke strande, særligt på den sydlige del, hvor du kan dase under den gavmilde middelhavssol og nyde det turkisblå hav. Her er både helt afsondrede strande, især på nordøen, og sandstrande som Vari, Azolimnos, Foinikas, Megas Gialos og Agathopes med alle bekvemmeligheder, der især er førstevalg blandt familier med børn.

De fleste rejser til Syros på sommerferie for at nyde det afslappende strandliv. Øen er dog også kendt for at tiltrække mange besøgende i forbindelse med påskefejringerne i foråret. Uanset hvornår på året du lægger din rejse, vil du på Syros få rig mulighed for at opleve ægte græsk hverdagsliv. Særligt hvis du bestiller en billig rejse til Syros uden for de mest populære og varmeste sommermåneder, er der også masser af muligheder for at udforske øen på vandre, cykel- eller rideture.

Kykladernes smukkeste hovedstad

Hovedstaden Ermoupoli var i det 18. og 19. århundrede en af de vigtige havnebyer i det østlige Middelhav. Derfor adskiller den sig markant fra de fleste andre kykladiske byer med en umiskendelig neoklassisk romantik. I stedet for de for øgruppen så karakteristiske små, hvidkalkede huse finder du her således mange prægtige villaer i flere etager, storslåede kirker med blå kupler, et storslået teater og et prægtigt rådhus, der er blandt de største i Grækenland.

Resten af den lille ø er mere landlig, men selvom de mindre byer ikke har samme liv eller koncentration af seværdigheder som Ermoupoli, har de også masser af charme. Det gælder for eksempel Finikas, der ligger ved kysten på modsatte side af øen og Chrousa oppe i baglandet med fantastiske udsigter.

Transport

Syros er lille nok til, at du godt kan udforske meget af den blot til fods eller på cykel. Det er også muligt at praje taxaer, og de lokale busser er billige og pålidelig.

I højsæsonen er der daglige flyforbindelser til øens egen lufthavn fra Athen. Derudover er der daglige færgeforbindelser til Ermoupolis fra Piræus (Athens havn) og Rafina på fastlandet. Det er derfor nemt at rejse til Syros, hvor du sagtens kan bruge hele ferien på at nyde det afslappende strandliv og udforske de hyggelige byer. Der er dog også gode muligheder for at rejse videre til andre øer i Det Ægæiske Hav. Udover fastlandet er der således også færge- og flyvebådsforbindelser til blandt andet Mykonos, Samos, Naxos og Paros. En oplagt chance for at tage på øhop.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Syros