Rejser til Tilos

Omkring halvanden time med båd fra Rhodos ligger Tilos. På øen ligger hyggelige tavernaer i den lille havn. På Tilos føles det, som om tiden har stået stille, og der er en helt særlig rolig og en afslappet atmosfære. Her har man ved udgravning fundet bosættelser så langt tilbage som 7000-8000 år før vor tidsregning. På Tilo er det perfekt at gå ture, da trafikken er meget begrænset, og landskabet er utrolig smukt med lavasten og bjergtoppe helt op til 650 meter over havets overflad. Man kommer let omkring til fods, på knallert eller i bil. På øen ligger to landsbyer, Liyadia, hvor øens hovedhavn ligger, og den anden Megalo Chorio, der fungerer som øens hovedstad.

Det rolige tempo på Tilos passer perfekt hvis man ønsker hvile og rekreation.

Tilos ligger omrking halvanden time i båd nordvest for Rhodos. På Tilos føles det som om tiden står stille og øen har en helt særlig ro og afslappet atmosfære over sig.

Udgravninger har gennem årene fundet beviser på at der har boet mennesker på Tilos siden 7000-8000 år før vor tidsregning. Øen er derfor et sandt eldorado for historieinteresserede.

Øens natur er meget varieret I forhold til dens størrelse. Her er bjergtoppe der strækker sig 654 meter over havet og bjergplateauer af lavasten. Modsat dette rå terræn ligger i syd en frugtbar del der hedder Eristos.

Tilos er ikke den typiske græske turistø, men derimod en spændende oase for eventyrlystne rejsende. Når det er sagt skal det dog nævnes at lokalbefolkningen er imødekommende og servicemindede. På øen ligger to landsbyer, Liyadia, hvor øens hovedhavn ligger, og den anden Megalo Chorio, der fungerer som øens hovedstad.

Det er let at komme omkring på øen til fods, på knallert og i bil.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Tilos