Rejser til Alcudia

Nyd en dejlig strandferie i populære Alcudia på Mallorca! Feriebyen frister med sine flotte, børnevenlige sandstrande, en charmerende gammel bydel og aktiviteter for hele familien. Bestil en billig ferie til Alcudia og nyd en familieferie på Mallorca med Solfaktor!

Alcudia som reisemål

Alcudia er en ferieby ved Alcudiabugten på den nordlige del af den spanske ø Mallorca i Middelhavet. Byen ligger cirka 60 kilometer fra øens hovedstad, Palma de Mallorca. Med sine smukke strande, flotte gamle bydel og kombination af kulturelle og naturskønne oplevelser, passer det perfekt til en ferie for både familier, par, vener, og andre der drømmer om en ferie sydpå

>>Læs mere om din rejse til Playa de Muro her 

>>Læs mere om din ferie til Can Picafort her 

>>Læs mere om din rejse til Calas de Mallorca her 

Strandliv i Alcudia 

På en ferie til Alcudia finder du nogle af de mest populære strande på Mallorca. Playa de Alcudia er den mest berømte strande ved Alcudia, og den er flere kilometer lang, med finkortnet sand og klart vand. Stranden er godt udstyret med solsenge, parasoller og faciliteter som bruser og toiletter. Den er ideel til familier med små børn på ferien, takket være det lavvandede og rolige hav. Du finder desuden et bredt udvalg af restauranter, caféer og strandbarer langs med strandpromenaden. 

Ved Playa de Alcudia ligger Playa de Muro, en anden sandstrand populær iblandt gæster. Den er også kendt for sit klare vand, der byder på snorkelture, og det smukke naturområde rundt om stranden, som er fredet. Her kan du nyde sol og svømmeture i rolige omgivelser. Nordvest for Alcudia ligger Es Barcarés-stranden, en sand perle med færre turister. Her kan du slå dig ned i det finkornede sand omgivet af fyrretræer og få restauranter, der inviterer på afslappede strandoplevelser. Det er også turen værd at besøge stranden Cala Boquer, som ligger en 25 minutters køretur nordpå fra Alcudia, forbi Puerto de Pollenca. Her finder du en lille skjult bugt med krystalklart vand i naturlige og rolige omgivelser. De flotte, langstrakte strande gør Alcudia til en af de mest populære feriedestinationer for rejsende, der drømmer om en herlig, børnevenlig familieferie på Mallorca

Hvem drømmer om en ferie til Alcudia? 

Spanien er i sig selv en stor turistdestination, og Alcudia på Mallorca er en af de mest populære iblandt rejsende i alle aldre, men først og fremmest for børnefamilier. Selv om det er masser af restauranter og barer i området, vil de festglade unge syntes at Alcudia bliver lidt for stille, og forbehold rejsende der ønsker en familieferie på Mallorca. Her kan du nyde fine strande og hyggelig stemning, hvad end du er ung eller voksen, men du skal være forberedt på, at Alcudia egner sig bedst for børnefamilier, med sine mange All Inclusive-hoteller med fokus på en afslappede ferie for både børn og voksne. 

Hvornår er det bedst at rejse til Alcudia? 

Mallorca er kendt for sit milde Middelhavsklima, d med varme somre og milde vintre. Sommermånederne mellem juni og august er højsæsonen i Alcudia, med temperaturer mellem 25 og 30 grader. I denne periode er der mange turister, der besøger byen, og det kan derfor være godt at bestille fly og hotel i god tid forinden, for at sikre sig de bedste priser. 
Foråret og efteråret er også gode tidspunkter at besøge Alcudia på. Specielt, hvis du ønsker at styre uden om de støre folkemængder. Det er fortsat milde temperaturer, og naturen er grønnest - særlig i foråret. Ellers er en efterårsferie til Alcudia en god mulighed. Den mest stille periode i Alcudia er til vinter, hvor temperaturene ligger omkring 15 grader, og der er flere regnvejrsdage. Mange hoteller og restauranter kan være lukket, eller have begrænsede åbningstider. 

Attraktioner og aktiviteter i Alcudia

Alcudia tilbyder et bredt udvalg af attraktioner og aktiviteter, der passer til både store og små på ferien. Det er hyggeligt at besøge den gamle bydel i Alcudia og det historiske centrum, som er godt bevaret og fyldt med charme. Gå en tur i de brostensbelagte gader med gamle bymure fra 1300-tallet, og besøg den imponerende og smukke Sant Jaume-kirke fra det 13. århundrede. I den gamle bydel finder du det store marked i Alcudia, der arrangeres hver tirsdag og søndag. Et markeder, der tiltrækker både lokale og besøgende. Her kan du handle iblandt det store udvalg af blandt andet lokale råvarer, frisk frugt og grøntsager, håndværk, smukker, tøj og meget mere. 

Rejser du med børn, er det populært at besøge Hidropark Alcudia, et badeland med et hav af vandaktiviteter, som vandrutsjebaner. bølgebassin og børnepool. Der er også fine områder til gåture omkring Alcudia. Du kan eksempelvis tage turen op til Puig de Sant Martí, en lille højderyg i nærheden af byen, og på toppen finder du en gammel eremitkirke, og fantastiske udsigter over bugten og Alcudias omkringliggende landskab. 

Selve centrum af Alcudia er ikke så stor, men med gode veje og fortove. Der er blevet bygget en flot strandpromenade fra Alcudias centrum, der strækker sig helt til nabobyen Can Picafort. Gåturen imellem de to byer tager cirka halvanden time. 

Ønsker du nogle dage med en mere aktiv ferie på Mallorca, ligger bjergkæden Tramuntana vest for Alcudia og Port d'Alcudia, og strækker sig hele vejen ned til øens sydspids. Drømmer du om en destination, hvor du samtidigt kan bevare den børnevenlige atmosfære, så ligger der flere hyggelige byer langs kysten af Mallorca, som har gode vandre- og cykelruter. Den nærmeste by er Can Picafort øst for Alcudia, men du finder også byer som Cala Millor og Sa Coma har populære cykelstier - og et stykke længere sydøst finder du Cala d'Or, med gode ruter i nærheden af Serra de Levante-fjeldene. 

Madoplevelser og udeliv i Alcudia 

Du kan se frem til smagfulde madoplevelser på din ferie til Alcudia. I den gamle bydel finder du charmerende restauranter, der serverer traditionelle specialiteter, som tapas og paella. Der er dog også flere moderne restauranter langs strandpromenaden, der byder på flot udsigt over havets, mens du nyder et godt måltid. 

Nattelivet i Alcudia har en afslappet atmosfære, sammenlignet med andre feriebyer på Mallorca. Men du finder flere barer og pubs i byen, der byder på festlig atmosfære og live musik, underholdning og forskellige arrangementer. Foretrækker du et lidt mere livligt byliv, som samtidigt også er børnevenlig, er byer som Cala Ratjada og Cala Millor gode alternativer. Helt nede på sydkysten finder du også Cala d'Or med en livlig atmosfære, og hvis ferien til Mallorca skal gå med at opleve bylivet, så er området i Palambugten perfekt til dig. Der kan du tage på partyferie på Mallorca

>>Læs mere om din rejse til Puerto de Pollenca her 

>>Læs mere om din ferie til Sa Coma her 

>>Læs mere om din rejse til Port d'Alcudia her

Fly og hotel i Alcudia 

Det er enkelt at rejse til Alcudia fra Danmark. Der får direkte fly til Palma Mallorca lufthavn, som er den nærmeste lufthavn, og flyveturen fra Københavns Lufthavn tager cirka 3 timer. Alcudia ligger omkring 60 kilometer fra lufthavnen, og den hurtigste mulighed er at tage en taxa, der tager knap en time. Du kan også tage bussen direkte til Alcudia fra lufthavnen. Det er et godt netværk af busser på Mallorca, så de kører regelmæssigt og rejsetiden er omtrent en time. Foretrækker du at have lidt mere fleksibilitet, kan du overveje at leje en bil. 

Alcudia har et bredt udvalg af hoteller og overnatningsmuligheder. Her finder du både lejlighedshoteller, store All inclusive hoteller og rummelige feriehuse med lokal charme. Alcudia tiltrækker mange familier, og her finder du mange børnevenlige hoteller. Mange af hotellerne i Alcudia ligger langs med stranden, og er meget gode til familier. Du vælger selv om du ønsker at bestille fly og hotel separat, eller som en pakkerejse med fly, hotel og eventuel lejebil inkluderet. Uanset dine præferencer, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den helt rigtige ferie til Alcudia på Mallorca!

Hoteller i Alcudia

Populære hoteller i Alcudia

Spanien, Mallorca, Alcudia
  • Nærmeste lufthavn: 64 km
  • Nærmeste strand: ca. 350 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Mallorca, Alcudia
8,6
Meget godt
1124 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 60 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Mallorca, Alcudia
9,4
Fabelagtigt
583 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 61 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

 

 

 

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hvad siger gæsterne i Alcudia?

8,9
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 34 anmeldelser