Alcudia

Alcúdia er kendt for sine lange, finkornede og næsten helt hvide strande. Mange synes, at nogle af Middelhavets bedste strande ligger netop her. De fleste faciliteter ligger indenfor gåafstand, og Alcudia er også yderst populært hos børnefamilier.

Alcúdia er en ferieby beliggende i nordøst på Mallorca, og ved øens længste strand. Den er hele 14 kilometer lang, og her ligger en hyggelig strandpromenade som ender op i Alcudias marina. Det er byens centrum og her ligger en lang række spisesteder, butikker, caféer og forlystelser. Den gamle del af Alcudia ligger en lille kilometer væk, men overraskende mange gæster går glip af denne charmerende oplevelse, absolut noget du burde bruge et par timer på.

Området ved Alcudia har været brugt af mennesker til bosættelse i de sidste 3000 år, og der findes mange gamle gravsteder i området at besøge, nogle helt tilbage til den romerske periode. Da Mallorca var en del af det muslimske kalifat i Sydspanien for 1200 år siden, kom der for alvor gang i lantbruget i området, bl.a ved hjælp af et smart vandingssystem.

Fra år 1229 var Alcudia igen en del af Spanien, og man byggede mure rundt byen, for beskytte sig mod pirater og andre uvelkomne gæster. Den store havn kom til sidst i 1700-tallet, og det hjalp meget på den økonomiske udvikling af området. De første turister fra Europa begyndte at komme i tyverne, og det store turistboom til Mallorca tog fat i halvfjerdserne. I 1992 erklærede man, at Alcudias turisme skal baseres på økoturisme og langsigtet udvikling – det betyder groft sagt, at de penge som kommer ind fra turismen, helst skal blive i området til at blandt andet bevare og genopbygge historiske seværdigheder i området.

Det er nemt at komme rundt i Alcudia. Centrum er ikke så stort, og der er promenadevenlige gader og gågader. Strandpromenaden går helt ned til nabobyen Ca’n Picafort. Fra Alcudia centrum og ned til Ca’n Picafort skal du regne med at bruge ca. halvanden time – måske et forslag til en dejlig, lang spadseretur. Du kan tage bussen tilbage, og taxi er også et alternativ.

De fleste hoteller ligger lige ned til stranden, og udvalget er stort. Her findes alt fra små, intime boutiquehoteller, til store resorts og kædehoteller. Alcúdia er familievenligt, og mange af de store hoteller du finder langs stranden er netop byggede for at kunne tilbyde nem afslapning og faciliteter for hele familien.

Fra lufthavnen ved Palma de Mallorca til Alcudia skal du regne med en køretur på 55 kilometer.

Mange danske charterrejsearrangører tilbyder pakkerejser til Alcudia. Mange flyselskaber flyver også direkte, så du kan sagtens arrangere din egen ferie, ved at kombinere en flybillet med billeje og et feriehus/ferielejlighed du finder på egen hånd.

Måske kombinerer du et par dage i spændende Palma de Mallorca med nogle dage på langs i Alcudia?

Hvem vil kunne lide Alcudia?

De fleste som vælger Alcudia er børnefamilier. Selv om her er masser af restauranter og caféer, vil de unge voksne som vil feste hele natten nok alligevel synes, at stemningen er lidt for familiepræget. Rejs hertil for at nyde den fine strand og rolige stemning - enten du er 18 eller 68. Men du skal være klar over, at Alcudia er på børnefamiliernes præmisser.

Hvornår skal man rejse til Alcudia?

Sommeren varer fra maj til september, men højsæsonen er i juni, juli og august. Man kan sagtens rejse hertil også på andre tidspunkter for at nyde af den tidlige forårssol, spille golf, cykle en lang tur eller løbe. Men mange restauranter og barer er lukkede om vinteren i Alcudia, skal lige nævnes.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

HSM Lago Park ★★★ 7n 1.734,-
Alcúdia Garden Aparthotel ★★★ 7n 1.839,-
Eix Lagotel ★★★★ 7n 2.015,-
Sea Club ★★★★ 7n 2.062,-
VIVA Blue & Spa ★★★★ 7n 2.145,-
A10 Sol de Alcudia Apartments ★★★ 7n 2.161,-
Apartamentos Siesta 1 ★★★ 7n 2.172,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Alcúdia
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 15°C 4°C 15°C
februar 16°C 4°C 14°C
marts 17°C 4°C 15°C
april 19°C 6°C 16°C
maj 23°C 10°C 20°C
juni 27°C 15°C 23°C
juli 31°C 17°C 26°C
august 31°C 18°C 26°C
september 28°C 16°C 26°C
oktober 23°C 12°C 24°C
november 19°C 8°C 21°C
december 16°C 5°C 18°C
Prognose for Alcúdia