Antalya

Antalya er det sydlige Tyrkiets hovedstad med over 1 million indbyggere, og her får du tyrkisk storbypuls, en hyggelig marina, fantastisk shopping og faktisk en del strande nogenlunde tæt på byen.  Fra Antalya er det nemt, at rejse til både Kemer, Side, Belek og Alanya, hvis du vil kombinere storby med lidt mere afslappet strandferie.

Antalya er ikke en by, hvor mange turister bruger en hel uge, men et par dage her er en fin oplevelse. Byen har nogle virkelig fine  luksushoteller, men mange turister booker et værelse nede ved den gamle havn, hvor der er mange superhyggelige små hoteller og boutiquehoteller.  Brug et par dage på at opleve denne storby, hvor hypermoderne fastfood-steder ligger side om side med ruiner fra romertiden, tyrkiske bade, frisører og caféer.

Byen er opdelt i fem mindre bydele. Den gamle bydel Kaleici har et livligt centrum og her er et hav af gode muligheder for at shoppe. Det er også i denne bydel, at du finder mange hoteller, restauranter, barer, klubber og caféer. Til trods for at byen er blevet moderniseret er de karakteristiske træk fra de forskellige tidsperioder som byen har været igennem godt bevaret.

Antalya byder på tre strande:  Memerli, Konyaalti og Lara Beach.  Den strand som ligger tættest på byen er Memerli, men Lara Beach, som ligger en halv time øst for byen, er nok er den bedste. Det er desuden en af Tyrkiets længste sandstrande. Yderligere et stykke øst for Lara ligger området Düden og de berømte vandfald – det øvre og det nedre. Besøg gerne begge to – men husk, at der sidst på sommeren kan være sparsomt med vand tilbage i floden.

Hvem vil kunne lide Antalya?

Antalya er for dig, som vil opleve en tyrkisk storby med lækker mad og drikke, shopping, måske et frisørbesøg eller en omgang hamam. Antalya kan være larmende, men i den gamle bydel er der fred og ro. Antalya er ikke børnefamiliernes første valg.

Hvornår skal man rejse til Antalya?

Fra november og frem til marts er her ikke mange turister, her kan være koldt og blæsende. I april kommer foråret, og i maj kan der  være lige så varmt som på en god, dansk sommerdag. Sommeren er meget varm og ofte fugtig. Efteråret er ikke et dårligt tidspunkt, at rejse til Antalya på.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Dogan Hotel ★★★★ 7n 2.295,-
Alp Pasa Hotel ★★★★ 7n 2.504,-
Club Hotel Falcon ★★★ 7n 2.586,-
Elegance East Hotel - Boutique Class ★★★★ 7n 2.756,-
Tuvana Hotel ★★★★ 7n 2.806,-
Aspen ★★★★ 7n 2.822,-
Sea Life Family Resort Hotel ★★★★★ 7n 2.869,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Antalya
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 15°C 6°C 18°C
februar 15°C 6°C 17°C
marts 18°C 8°C 18°C
april 21°C 11°C 18°C
maj 25°C 15°C 22°C
juni 30°C 19°C 26°C
juli 34°C 22°C 29°C
august 34°C 22°C 29°C
september 31°C 19°C 28°C
oktober 26°C 15°C 26°C
november 21°C 11°C 22°C
december 16°C 8°C 19°C
Prognose for Antalya