Athen

Athen er Grækenlandshovedstad og byen er en guldgrube, når det gælder historie, kultur og oplevelser. Her er store kontraster mellem gammelt og nyt og der er derfor noget at komme efter for enhver smag. Hvad enten man drømmer om at opleve historiens vingesus i demokratiets vugge eller man ønsker sig en storbyferie med smagsoplevelser, shopping og luksus så er Athen den ideelle rejsedestination.

Athens lufthavn ligger ca. 33 km fra centrum, og der går bus, metro og tog dertil.

Athen er en charmerende by med en fantastisk historie.

På byens mange fortovscaféer, restauranter, natklubber og barer er stemningen afslappet og hyggelig.

Athen ligger på halvøen Attika og er Grækenlands hovedstad. Byens historie har rødder i oldtiden og den ældste bebyggelse er registreret til at være opført omkring 5000 år før Kristus. Athen er kendt som demokratiets vugge og har gennem tiden været centrum for videnskab og økonomi. I dag har byen en alsidig industri og betydelig turisme. Endnu en skøn ting ved Athen er, at seværdighederne ligger tæt på hinanden, det er derfor oplagt at gå en tur i byen og nyde omgivelserne.

Athen er omgivet af bjergene Ymmytos, Pendeli og Parnitha, og Saroniske Bugt, hvor solen skinner hele året rundt. En gåtur i den historiske trekant; Plaka, Thission, Psyri, giver dig en helt særlig følelse af at være sendt tusinder af år tilbage i tiden. I modsætning til fornemmelsen af historiens vingesus i den historiske trekant finder man det moderne Athen, hvor indkøbscentre og restauranter byder på luksus og skønne smagsoplevelser.

Er der ét sted som du skal besøge når du er i Athen, så er det naturligvis Akropolis. Akropolis er det vigtigste monument fra oldtiden som er placeret i vores del af verden. Akropolis er et lille bjerg, der består af en række strukturer, med Parthenon som den mest berømte.

Af andre seværdigheder i byen kan nævnes Odeion og Herodes Atticus, Olymbion, Roman Marked, Panathinaiko Stadium. Desuden var Athen i 2004 vært for de Olympiske Lege, og flere dele byen blev renoveret forud for begivenheden.

Udvalget af ​​autentisk græsk mad er naturligvis udsøgt på restauranterne i Athen, og særligt mousaka med græsk salat kan stærkt anbefales. Har du planer om at skulle videre i byen efter middag er der et væld af barer og natklubber at vælge imellem. På de populære natklubber kommer der virkelig gang i festen efter midnat og festen varer gerne indtil ud på morgenen.

Er du taget på ferie for at shoppe er Athen også et ideelt valg. Der er masser af gode butikker for shoppere i Athen. Du kan finde alt fra dejlige håndværk og smykker, til designer tøj og sko.

Det kan anbefales at besøge Athen i foråret eller sent på efteråret, da sommeren kan blive meget varme. Vinter i Athen er faktisk også en flot oplevelse og giver dig en helt anderledes oplevelse af byen. I vinterhalvåret er det langt billigere at bolig i byen end i sommerhalvåret.

Besøg Athen i foråret eller sene efterår, når sommeren kan blive meget varme. Vinter i Athen er også faktisk en meget flot tid og giver dig en helt anderledes oplevelse. Det er også meget billigere bolig i Athen om vinteren.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Athens Art Hotel ★★★ 3n 1.774,-
Marina Athens ★★★ 3n 1.899,-
Achilleas Hotel ★★★ 3n 1.954,-
Arion Athens Hotel ★★★ 3n 1.954,-
Breeze Boutique Hotel ★★★ 3n 1.957,-
Acropolis Select Hotel ★★★ 3n 2.023,-
Alassia Hotel Athens Ξενοδοχείο ★★★ 3n 2.039,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Athen
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 13°C 6°C 16°C
februar 14°C 7°C 15°C
marts 16°C 8°C 16°C
april 20°C 12°C 16°C
maj 25°C 15°C 19°C
juni 30°C 20°C 23°C
juli 33°C 22°C 26°C
august 32°C 22°C 27°C
september 29°C 19°C 25°C
oktober 23°C 15°C 23°C
november 19°C 11°C 20°C
december 15°C 8°C 17°C
Prognose for Athen