Barcelona

Barcelona er en af Europas mest populære storbydestinationer med et fantastisk udvalg af oplevelser, fantastisk shopping og ikke mindst med virkelig mange caféer, barer og restauranter.

Barcelona er Spaniens næst største by med over 1,6 millioner indbyggere, men også hovedstad i regionen Catalonien. Her taler man catalansk men naturligvis også spansk, og mange taler også fint engelsk eller fransk.

I Barcelona kan du kombinere storbyferie med strandferie, og der er flere gode strande langs kysten at vælge mellem.

Byens centrum er Placa Catalunya, og her starter også den berømte gade La Rambla, som går hele vejen ned til seg havnen. I paradegaden Passeiq de Graca finder du mange dyre butikker med nogle af verdens mest kendte mærker indenfor mode og livsstil. Men der er også masser af god shopping i bydele som Barri Gotic, Raval og Ribera.

Mens du er i byen kan du også kigge forbi El Gran Teatre del Liceu, Barcelonas berømte operahus, grundlagt i 1847. Palau de la Música Catalana, et fantastisk koncerthus, tilbyder også mange store oplevelser.

Kender du Temple Expiatori de la Sagrada Família? Det er det katalanske navn for den verdensberømte kirke La Sagrada Familia. Den skal du besøge, en mægtig oplevelse.

Når det handler om gastronomi, er Barcelona helt med på beatet. Her er alt, hvad du kan forestille dig, udvalget er enormt og kvaliteten ofte høj – specielt hvis du bevæger dig lidt væk fra de oplagte turistområder. Spis dig mæt i f.eks tapas, skyl efter med cava.

Du kan rejse til Barcelona fra flere danske lufthavne, og rejsen tager lidt under 3 timer. Fra lufthavnen er det nemmest at tage lufthavnsbussen ind til centrum af byen. Afstanden er ikke mere end 15 kilometer.

Hvem vil kunne lide Barcelona?

Barcelona er måske den perfekte storbyweekenddestination, hvor du får shopping, god mad og drikke, masser af ting at se og opleve og ikke mindst kan du tage ned til stranden direkte fra byens centrum. Men Barcelona er ikke en udpræget sol og stranddestination, så skal du nok hellere tage nordpå til Costa Brava eller Costa Dorada lidt længere sydpå. Barcelona er en meget stor by, og måske vil du ikke rejse hertil med helt små børn.

Hvornår skal man rejse til Barcelona?

Barcelona kan besøges hele året. Men hvis du vil kunne nyde byen i korte bukser og t-shirts, skal du rejse i perioden fra april til oktober. Vinteren er ikke kold med danske briller på, her ligger temperaturen oftest mellem 10-15 grader, men det kan blæse og regne en del. Juli og august kan være meget varme.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Amrey Sant Pau ★★ 3n 1.255,-
Voraport Barcelona ★★★ 3n 1.306,-
Hotel Catalonia Sagrada Familia ★★★ 3n 1.315,-
Atenea Calabria ★★★ 3n 1.419,-
Europark ★★★ 3n 1.424,-
Hotel Hesperia Barcelona Ramblas ★★★ 3n 1.433,-
Catalonia Park Güell ★★★ 4n 1.442,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Barcelona
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 13°C 4°C 14°C
februar 15°C 5°C 13°C
marts 16°C 7°C 14°C
april 18°C 8°C 16°C
maj 20°C 12°C 19°C
juni 24°C 16°C 23°C
juli 28°C 19°C 25°C
august 28°C 19°C 26°C
september 26°C 17°C 25°C
oktober 22°C 13°C 23°C
november 17°C 8°C 19°C
december 14°C 6°C 16°C
Prognose for Barcelona