Berlin

Berlin er en af Europas mest spændende byer, med over 160 museer, flere operahuse og et gigantisk udvalg af spisesteder, barer og forlystelser. Efter murens fald i 1989 kom der for alvor gang i byens udvikling, og Berlin er den perfekte destination for en weekendrejse.

Berlin er en overraskende grøn by, og både i vest og øst finder du store, sammenhængende grønne områder. De gamle hovedstrøg som Kurfürstendamm og Unter den Linden, er sammen med centrale pladser og torve blevet renoveret og pudset op. Man har gjort meget for at udviske grænsen mellem det gamle øst og vest, men man kan sagtens endnu fornemme de små forskelle der nu en gang er.

Det er i områdene Charlottenburg, Wilmersdorf og Tiergarten, du finder meget af aktiviteter i det gamle Vestberlin. I øst dominerer naturligvis Alexanderplatz og Postdamer Platz og de hippe bydele Prenzlauer Berg og Kreuzberg. Berlins nye centrum ligger i bydelen Mitte. Det er nemt at komme rundt i Berlin med metro (U-bahn), bus, sporvogn og lokaltog.

Berlin er en by med masser af kultur af opdage. Her er operahuse, masser af museer som f.eks på Museumsinsel tæt på Alexanderplatz og så er Berlin faktisk lidt af Tysklands Hollywood. Flere gange om året er her forskellige festivaller. Berlin har altid været en by, hvor det er nemt at forlyste sig: kig f.eks forbi en klassisk berlinsk bodega (Kneipe), gå på natklub eller technoklub, tag på barhopping i Oranienburger Strasse…man keder sig ikke i Berlin.

Du kan flyve til Berlin fra flere danske lufthavne. Der er flere lufthavne at vælge mellem, men Tegel (TXL) eller Schönefeld er de mest kendte. Der er busforbindelser til begge to fra centrum.

Hvem vil kunne lide Berlin?

Berlin har alt, hvad du nogensinde kan forlange af en storby. Kunst, kultur, shopping, forlystelser, mad, drikke og en hel del mere. Da Berlin jo er en meget stor by, kan det være en god idé, at booke dit hotel, så det passer med de ting du gerne vil se eller opleve.

Hvornår skal man rejse til Berlin?

Berlin kan besøges når som helst. Det er hyggeligt at besøge Berlin når byen vågner til liv igen i april-maj. Sommeren kan være en varm og ret fugtig omgang i Berlin. Efteråret er også et godt tidspunkt, og hvis du er til julestemning, kan du tage til Berlin for at opleve de fine julemarkeder.

 

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Hotel Amano ★★★ 2n 1.071,-
Kudamm 101 ★★★★ 2n 1.089,-
Grimms Potsdamer Platz ★★★ 2n 1.130,-
Novotel Berlin Mitte ★★★★ 2n 1.132,-
Hotel ZOE by AMANO GROUP ★★★ 2n 1.143,-
Scandic Berlin Kürfurstendamm ★★★★ 2n 1.152,-
NH Collection Berlin Mitte Am Checkpoint Charlie Hotel (ex NH Berlin Mitte) ★★★★ 2n 1.153,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Berlin
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 3°C -2°C
februar 4°C -2°C
marts 8°C 1°C
april 13°C 4°C
maj 19°C 9°C
juni 22°C 12°C
juli 24°C 14°C
august 24°C 14°C
september 19°C 11°C
oktober 13°C 6°C
november 7°C 2°C
december 4°C 0°C
Prognose for Berlin