Budapest

Budapest er en flot og imponerende by, med mange eventyrlige bygninger og en spændende historie. Byen er blandt andet kendt for sine mange badhuse, de flotte kirker, god shopping og ikke mindst det gode rustikke køkken med tilhørende vine. Her er alt fra små caféer til dyre Michelin-restauranter.

Budapest er Ungarns hovedstad. Her bor over to millioner mennesker, og byen er fordelt i flere forskellige dele og områder. Byen var oprindelig delt i to, Buda og Pest, beliggende på hver sin side af floden Donau. 1873 blev det besluttet, at de to dele skulle blive til en stor by.

Budapestområdet har været befolket siden romertiden, og byen har haft en dramatisk og til tider voldsom historie. Specielt under 2. verdenskrig, hvor store dele af byen blev ødelagt, men man byggede hurtigt byen op igen. Budapest er kendt for sine smukke bygninger, og specielt bygninger i jugendstil.

Mange tager til Budapest for at nyde de mange kurbade og spamuligheder. Ved foden af Gellerthøjen ligger det berømte Hotel Gellert, hvor du bader blandt søjler og nyder den flotte arkitektur. Det udendørs termiske badeanlæg Széchenyi er også med rette berømt. Men der er mere at komme efter i Budapest, som f.eks de mange markeder og den gode shopping. Hovedstrøget hedder Vaci Utca.

Budapest har et velfungerende og forholdsvis billigt offentligt trafiksystem med blandt andet en metro og sporvogne. Et tips er at købe «Budapestkortet», et kort for turister som giver dig ubegrænset adgang til offentlig transport, men også rabat på en lang række museer og andre oplevelser. I selv bymidten er det nemt, at komme sig rundt på gåben. Taxi er billigt. Hvis du vil se byen fra vandsiden, kan du tage en tur på Donau, med eller uden forplejning. En flot tur.

De fleste som rejser til Budapest, vælger et hotel i Pest, dvs øst for floden. Det er her de fleste turistattraktioner er, og byens egentlige centrum. I Budapest får du generelt meget hotel for pengene, så book gerne et godt 4-stjernet eller måske sågar et 5-stjernet hotel?

Budapests lufthavn Ferihegy ligger omtrent 20 kilometer fra centrum, og du kan enten køre med lufthavnsbus eller taxi.

Hvem vil kunne lide Budapest?

Tag til Budapest for at nyde stemningen, shoppe, spise, drikke og for at opleve en af Europas smukkeste storbyer. Du får valuta for pengene. Børnefamilier vælger måske en anden storby som f.eks London, hvor der er flere attraktioner for de mindste. Voksne par eller en gruppe venner/veninder har alle muligheder for et par sjove dage i Budapest.

Hvornår skal man rejse til Budapest?

Budapest kan besøges hele året, men det kan være meget varmt om sommeren, og ret fugtigt og koldt om vinteren. Bedste tidspunkter er forår eller efterår. Hvis du alligevel rejser hertil om sommeren, hvad med at kombinere Budapest med et par dage ved Balaton-søen?

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

City Hotel Ring ★★★ 2n 401,-
Baross City Hotel ★★★ 2n 426,-
The Three Corners Hotel Bristol ★★★★ 2n 487,-
Budapest Panorama Central ★★★ 2n 490,-
Hotel Orion Várkert ★★★ 2n 502,-
Soho Boutique Hotel ★★★★ 2n 509,-
Hotel City Inn ★★★★ 2n 526,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Budapest
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 2°C -3°C
februar 5°C 0°C
marts 11°C 3°C
april 17°C 7°C
maj 22°C 12°C
juni 25°C 15°C
juli 27°C 16°C
august 27°C 16°C
september 23°C 13°C
oktober 16°C 8°C
november 8°C 3°C
december 4°C 0°C
Prognose for Budapest