Bulgarien

Bulgarien er ikke en ny feriedestination, her har været turister i over 100 år, men det var først ved murens fald, at vi skandinaver begyndte at rejse hertil i den omfang vi gør nu. De fleste tager på solferie langs Sortehavet, hvor destinationer som Sunny Beach, Burgas, Varna og Sozopol lokker med fint badevand, gode strande, god og forholdsvis billig mad og drikke og gode muligheder for aktiv ferie.Men der er også en lidt anden side af Bulgarien, som f.eks i Nessebar, hvor historien kommer tæt på,

Man plejer dele kysten ind i to dele – Varnakysten og Burgaskysten.  Ved Burgas (den sydlige del af  kysten) ligger bl.a. badestederne Sunny Beach, Sveti Vlas, Obzor, Elenite, Sozopol, Pomorie og Nessebar.  Lidt længere nordpå finder du Varnaområdet med bl.a feriebyerne Albena, Balchik, Golden Sands og St Konstantin. Der er ikke den helt store forskel på byerne – generelt får du gode forhold og fine bademuligheder.  Men nogle af byerne kan nævnes specielt. Sunny Beach er den by hvor der sker mest, her er en 8 km lang strand og pulsen er høj med mange unge folk i perioden fra juni til august.

Golden Sands er nok en af de smukkeste og mest grønne destinationer langs kysten.  Du skal vælge Obzor, hvis stemningen skal være lidt mere autentisk bulgarsk – byen er heller ikke ret stor. St. Konstantin er den ældste af feriebyerne, og her er også mineralske kilder og kurbade.  Nessebar er en af de byer, som har flest gamle huse, og det samme gælder for Pomorie, med blandt andet gamle hyggelige brostensgader.

Det er forholdsvis billigt at drikke og spise i Bulgarien, og der kan også shoppes til rimelige penge, alt fra billige T-shirts og solcreme til lokalt håndværk og kunst.  En god souvenir at tage med hjem er nogle flasker vin – kvaliteten er støt stigende. Husk at smage den fine yoghurt og gode honning.

Hvem vil kunne lide Bulgarien?

Man kan sige, at enten du er på jagt efter fest og farver, stille voksenferie eller børnefamilieferie med det hele inkluderet hjemmefra, vil du kunne finde det her. Du skal bare undersøge, hvor forholdene og stemningen er i den by du planlægger at rejse til. Der er generelt god plads på strandene.

Hvornår skal man rejse til Bulgarien ?

Foråret er mildt men det er først fra slutten av maj, at man kan tale om rigtige ferietemperaturer. Fra juni til august ligger dagtemperaturerne ved de 25 grader, men der falder faktisk noget regn om sommeren - det er vådere her end i Grækenland eller ved den tyrkiske middelhavskyst.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Sunny Beach ★★★ 7n 2.267,-
Nesebar ★★ 7n 2.456,-
Baltchik ★★★ 7n 2.745,-
Sinemorec ★★★ 7n 2.779,-
Sozopol ★★★★ 7n 2.785,-
Obzor ★★★ 7n 2.878,-
Golden Sands ★★★ 7n 2.895,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Bulgarien
kalender DagDag NatNat BadBad