Cesme

Cesme er en charmerende tyrkisk by, som ligger tæt ved nogle varme kilder og byens navn betyder faktisk "kilde". Kilderne har eftersigende helbredende effekt så hertil kommer folk som ønsker behandling af kroniske lidelser som psoriasis og reumatisme. Byen har dog også to gode handelsgader, hvor man kan finde basarer med tøj, tæpper, krydderier og meget andet godt. Der er rigeligt med udendørsfornøjelser og byen har et fint udvalg af cafeer og restauranter. Fra byens havn kan man komme på snorkleture med båd og man kan også besøge øen Chios, da der hverdag går både hertil. Den nærmeste lufthavn finder man lige udenfor Izmir, som ligger omkring 85 kilometer fra Cesme.

Cesme betyder kilde på Tyrkisk

Den charmerende fiskerlandsbyen Cesme ligger i et område med varme kilder. Disse skulle efter sigende være helbredende, og mange rejser hertil for at få behandling mod kroniske lidelser som reumatisme og psoriasis.

For de shoppinginteresserede har Cesme to handelsgader man bør besøge. Her finder man basarer med smykker, tøj, tæpper, krydderier og meget andet. Byen har mange gode restauranter med overkommelige priser samt flere barer, natklubber og et par udendørsdiskoteker i højsæsonen.

Man kan tage på bådtur langs den smukke kyst lige ud for Cesme, og her er det oplagt at snorkle. Der er også flere lækre strande i området som man kan nå med bus, motorcykel eller bil. For dem som vil opleve lidt kultur så er det oplagt at tage turen til Efesos, en af det antikke Tyrkiets vigtigste byer og det er absolut en flot oplevelse. I Cesme kan man deltage i en guidet tur til byens middelalderborg. Den græske ø Chios ligger også i nærheden og der går dagligt færger fra Cesme over til Chios.

Den nærmeste lufthavn er Izmir Adnan Menderes som ligger uden for Izmir, omkring 85 km fra Cesme.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Çeşme
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 12°C 6°C 17°C
februar 13°C 6°C 16°C
marts 16°C 8°C 16°C
april 21°C 11°C 17°C
maj 26°C 15°C 19°C
juni 30°C 20°C 22°C
juli 33°C 22°C 25°C
august 32°C 22°C 25°C
september 29°C 18°C 23°C
oktober 24°C 14°C 22°C
november 18°C 11°C 19°C
december 14°C 7°C 18°C
Prognose for Çeşme