Chania

Langs hele Chanias kyst er der mange store og små strande. Hvis du vil bo inde i selve byen Chania, er det hyggelige havneområde et naturligt sted at f.eks spise om aftenen. Her finder du mange cafeer, restauranter og barer, og i den gamle byen i forlængelse af havnen, har mange butikker åbent til sent om aftenen.

Chania er Kretas næst største by, og den ligger på den vestlige side af Kreta. Chania er også navnet på en region på Kreta. Langs denne kyst finder du en lang række feriesteder som f.eks Platanias og Agia Marina, et frodigt landskab og her får du også typisk middelhavsvejr med knastør og varm sommer. Vinteren kan være fugtig men koldt, nej det bliver det ikke helt. Selve Chania by er flot og har masser af historie at byde på. En tur i den gamle bydel er et must.

Frem til 1971 var Chania Kretas hovedstad, men byen blev ved med at vokse også efterfølgende. Der er både lidt mere moderne, men også mange ældre og hyggelige dele af byen at opdage. Chania er i dag en lille storby med god shopping, gågader og masser af spisesteder. Det er nemt at bevæge sig i byen på gåben. Hvis du vil ud fra Chania og til en strand, er det nemt at tage lokalbussen. Taxi er også et alternativ.

Der findes to internationale lufthavne på Kreta. Chanias lufthavn ligger 12 kilometer fra centrum, hvor den anden ved Heraklion ligger lidt over 100 kilometer væk. Fra lufthavnen i Chania er det nemt, at komme ind til byen, tag lufthavnsbussen eller en taxi. Hvis du vælger taxialternativet, kan det være fornuftigt, at aftale prisen på forhånd.

Hvem vil kunne lide Chania?

Hvis det er sol & strand som lokker, skal du nok ikke vælge at bo inde i Chania by, men i en af de mange feriebyer, som ligger langs kysten. Du skal vælge Chania, hvis det er vigtigt for dig at have storbyens alle faciliteter tæt på, og for at kunne vælge en ny restaurant hver aften. Mange tager ind til Chania om aftenen for at forlyste sig, og specielt nede i havnen er der leben til sent om aftenen.

Hvornår skal man rejse til Chania?

Man kan rejse til Chania hele året, men mest behageligt er det fra april til oktober. Husk at juli og august betyder højsæson, med masser af turister, højere priser på det hele og fra tid til anden meget høje temperaturer. September og oktober byder på fint vejr og rimelige priser, så hvis du kan rejse her, får du meget for pengene.

 

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Halepa Hotel ★★★ 3n 2.411,-
Kriti Hotel ★★★ 3n 2.413,-
Frida Apartments ★★★ 3n 2.666,-
Akali Hotel ★★★★ 3n 2.821,-
Iro ★★ 7n 3.129,-
Golden Beach ★★★ 7n 3.399,-
Lejligheder Stratis ★★★ 7n 3.399,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Chania by
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 14°C 8°C 17°C
februar 14°C 8°C 16°C
marts 16°C 9°C 17°C
april 20°C 12°C 17°C
maj 25°C 15°C 20°C
juni 29°C 19°C 23°C
juli 31°C 21°C 26°C
august 30°C 21°C 27°C
september 28°C 19°C 26°C
oktober 24°C 16°C 24°C
november 19°C 12°C 21°C
december 16°C 10°C 19°C
Prognose for Chania by