Chios

Chios er Grækenlands femte største ø og den er én af de få græske øer, som stadig er forholdsvist uberørt og upåvirket af turismen. Her kan man nyde venligheden og gæstfriheden, i alle øens 64 landsbyene vil du føle dig hjerteligt velkommen. Øen er fuld af kontraster og dens historie er rig og dramatisk. Øens naturen er lige så rig som dens historie. De golde bjergområder i nord strækker sig som en klippevæg sydover og deler øen på langs. Mod vest ligger kysten uberørt og smuk med mange vidunderlige strande. På østkysten ligger Chios by, som er øens hovedstad.På øens østkysten ligger også flere små turistrejsemål. Mod Syd ligger nogle af de bedst bevarede middelalderlandsbyer i Grækenland og i området ved Kambos-sletten finder man herregårde.

Enestående Chios er smuk og uberørt

Chios er Grækenlands femte største ø og den er én af de få græske øer, som stadig er forholdsvist uberørt og upåvirket af turismen. Øen er fuld af kontraster og dens historie er rig og dramatisk.

Det græske ord for gæstfrihed er “filoxenia”, og på Chios vil man forstå hvad dette betyder. Det kan være, at du bliver en af dem, som taber sit hjerte til Chios. Ikke mange møder denne kontrastfyldte øen, som er rig på historie og dramatisk, med ligegyldighed. Øen byder på mange oplevelser og giver samtidig ro til sjæl og sind.

I tusinder af år har Chios været en del af “den store verden”. Øen blev kaldt for “Paradiset i Øst” og “Duftenes ø”, og vendingerne “Det søde chiotiske liv” samt “chiotisk latter” beskriver velstand og lykke, men igennem tiden har er latteren i perioder forstummet når øens folk led nød. Rejser man til Chios har man en enestående mulighed for at tage på opdagelse i øens op og nedture gennem historien.

Øens naturen er lige så rig som dens historie. De golde bjergområder i nord strækker sig som en klippevæg sydover og deler øen på langs. Mod vest ligger kysten uberørt og smuk med mange vidunderlige strande. Her kan man finde en lille bugt og nyde en svømmetur i ro og mag. Fra flere af de små bugter kan man endda være heldig at få udsigt til øens gamle vagttårn.

På østkysten ligger Chios by, som er øens hovedstad. Byen er en hektisk handelsby med ca. 30.000 indbyggere. Inden for byens venezianske fæstningsmure finder man den gamle bydel og i gågaden, Aplotarias, er der livlig aktivitet og et godt udvalg af butikker. På havnen ligger spændende caféer og barer skulder ved skulder. Fra havnen går der færger til Athen og til de omkringliggende øer.

På øens østkysten ligger også flere små turistrejsemål. Her finder man ingen overfyldte strande eller store hoteller, men derimod kun små hyggelige steder med atmosfære og ro.

At være en af Chios’ få turister betyder, at man får dele i chioternes dagligdag og deler deres sommerliv. Her kan man nyde venligheden og gæstfriheden, i alle øens 64 landsbyene vil du føle dig hjerteligt velkommen.

Mod Syd ligger nogle af de bedst bevarede middelalderlandsbyer i Grækenland. Her vokser også Mastiki-træet som dyrkes for, at man kan udvinde harpiks. I tre tusind år har chioterne dyrket Mastiki, og lige så længe har dette lille træ haft stor betydning for øens økonomi og historie.

I området ved Kambos, som er den mest frugtbare slette på øen, kan man vandre blandt store herregårde, og de dertilhørende ejendomme, fra 13-1400 tallet. Disse blev bygget af genoveserne, som havde magten på øen i flere hundrede år.

Chios er præget af de forskellige regeringsperioder, som har været en del af øens historie. Også de enkelte regenter har efterladt sig deres spor, men folk fra øen har også selv hentet impulser og ideer fra resten af verden, da Chios er en af de store søfartsøer i Grækenland. Herfra har skibe sejlet ud i umindelige tider, og selveste Christopher Columbus hentede mandskab her.

Chios er uberørt og smuk, spændende og enestående. Velkommen.

( Kilde: hellaswings.no )

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klik her for flere alternativer

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Chíos
kalender DagDag NatNat BadBad
Jan. 12°C 6°C 17°C
Feb. 12°C 7°C 16°C
Mar. 15°C 8°C 16°C
Apr. 19°C 11°C 17°C
Maj 24°C 15°C 19°C
Jun. 29°C 19°C 22°C
Jul. 31°C 22°C 25°C
Aug. 30°C 21°C 25°C
Sep. 27°C 18°C 23°C
Okt. 22°C 15°C 22°C
Nov. 17°C 11°C 19°C
Dec. 13°C 8°C 18°C
Prognose for Chíos