Cypern

Cypern er en af Middelhavets mest solsikre destinationer, og man kan i princip rejse til Cypern året rundt. Vinteren er mild, foråret og efteråret fantastiske og sommeren til tider meget varm. Her får du genuin gæstefrihed, flotte strande, gastronomiske eventyr og mulighed for både forlystelser, natur, shopping og kultur. Cypern har faktisk det hele.

De fleste ankommer til Cypern for at rejse videre til en af de klassiske feriebyer som Ayia Napa, Fig Tree Bay, eller Limassol.  Ayia Napa er den mest populære, og her er gang i den om sommeren, nogle kalder byen for Grækenlands Ibiza. Men ved Ayia Napa ligger også nogle fine strande, som Nissi og Landa Beach. Lidt længere væk ligger også Makronissos Beach. Fig Tree Bay eller Protaras på græsk er familiernes favoritby på Cypern. Her sker ikke så meget som i Ayia Napa, men det gennemsigtige turkisblå vand indbyder til at bade, snorkle og suppe i vandkanten.  Limassol er Cyperns næststørste by med en fin marina, masser af strande og god shopping.  Lidt som Nice, St Tropez eller Marbella – men på cypriotisk.

En by på Cypern ikke alle kender er Paphos i Cyperns sydvestlige hjørne. Byen er noget af det flotteste Cypern tilbyder med hensyn til strande og natur.

Cypern byder også på fin natur, og mange tager til Cypern for at vandre i Trodosbjergene.

Den nordlige del af Cypern er siden 1974 en egen tyrkcypriotisk republik. Forholdet mellem de to dele har været meget anspændt, men i de senere år lader det til, at man er begyndt at kunne finde ud af det med hinanden. Man kan som turist sagtens bevæge sig over grænsen og tilbage igen.

Hvem vil kunne lide Cypern?

Cypern byder på sol og varme fra tidligt forår til sent efterår. Vandet og strandene holder høj kvalitet, her er shopping og alle tænkelige forlystelser - og overraskende meget smuk natur, specielt hvis du rejser hertil om foråret. Hvis du vil have fred og ro, vælg ikke Ayia Napa i løbet af sommeren. Børnefamilierne vil trives ved Fig Tree Bay.

Hvornår skal man rejse til Cypern?

Øen byder på 340 dage med solskin om året, siger tallene. Men perioden fra november til februar kan sagtens byde på småkolde dage. Fra marts er temperaturen støt stigende, og fra april til oktober falder meget sjældent regn. Juni, juli og august er meget varme måneder, hvor temperaturen kan ramme de 30 grader i skyggen. Forår og efterår er gode tidspunkter at rejse til Cypern - og her er priserne på fly og hotel ofte meget lavere end om sommeren.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Cypern
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 17°C 7°C 17°C
februar 17°C 7°C 16°C
marts 19°C 8°C 17°C
april 23°C 10°C 18°C
maj 27°C 14°C 20°C
juni 31°C 17°C 22°C
juli 33°C 19°C 24°C
august 33°C 20°C 25°C
september 31°C 18°C 24°C
oktober 28°C 15°C 24°C
november 23°C 12°C 22°C
december 19°C 9°C 18°C