Dubrovnik

Den historiske by Dubrovnik ligger tæt ved havet, og er omgivet af en stor ringmur. I den gamle bydel finder man også i dag byens mest aktive kvarter. Her er skøn aktivitet i byens smalle brostensbelagte gader, og med et væld af torve og cafeer får man her en følelse af, at der venter nye opdagelser ved hvert nyt gadehjørne. Er man i Dubrovnik bør man unde sig selv at gå en tur op på byens ringmur, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen og havet. I mellem Dubrovniks forskellige bydele går der lokalbusser, som er nemme at hoppe på. På byens restauranter er fiske- og skaldyrsretter blandt specialiteterne, og på vinkortet finder man gode kroatisk producerede vine. Fra havnen kan man dagligt tage en båd til nogle af de nærliggende øer.

Dubrovnik er en historisk smuk by omgivet af en stor ringmur.

Dubrovniks kulturelle centrum er koncentreret omkring den gamle by. Her er der masser af charme og et herligt kultur liv. Blandingen af brostensgader, torve, smalle passager og caféer gør, at der er noget nyt at opdage bag hvert eneste gadehjørne. Det er en ren nydelse at slentre rundt i byen og fornemme den afslappede atmosfære. Det er næsten et must at gå op på byens ringmur; heroppe er der en fantastisk udsigt ud over hav og by.

Det er meget let at komme rundt med lokalbus til de forskellige bydele i Dubrovnik. Mange af hotellerne ligger lidt uden for centrum – bl. a. i Babin Kuk området og i Lapad. Da der ikke er nogen sandstrande i Dubrovnik, bader man enten fra klipper eller ved stenstrande.

Der er rigtig mange restauranter og barer samt flere natklubber. Blandt specialiteterne på byens restauranter er fisk- og skaldyrsretter og Kroatien har sin egen vinproduktion, og mange vine er i særklasse.

Der er en del gode butikker og et par mindre indkøbscentre, men Dubrovnik er ikke en by, man tager til for at shoppe.

Fra havnen går der dagligt både til de mange øer, som ligger tæt ved byen – bl.a Kolocep, Sipan og Lopud.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Royal Hotel Ariston ★★★★ 7n 2.996,-
Grand Hotel Park Villas ★★★★ 7n 3.314,-
Berkeley ★★★★ 7n 3.769,-
Valamar Lacroma Resort ★★★★ 7n 3.937,-
Rixos Libertas ★★★★★ 7n 3.945,-
Lägenhetshotell Erna - Dubrovnik ★★★★ 7n 4.128,-
Uvala ★★★★ 7n 4.275,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Dubrovnik
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 10°C 1°C 15°C
februar 11°C 3°C 14°C
marts 15°C 6°C 15°C
april 19°C 9°C 16°C
maj 24°C 14°C 20°C
juni 28°C 17°C 24°C
juli 32°C 20°C 26°C
august 32°C 20°C 26°C
september 27°C 16°C 25°C
oktober 22°C 12°C 22°C
november 15°C 7°C 19°C
december 11°C 3°C 16°C
Prognose for Dubrovnik