Elounda

Elounda er egentlig fire små landsbyer, der er placeret på højdedragene omkring Mirampelou-bugt. Nede i bugten finder man et fint udvalg af strande både i og omkring byen. I selve byens centrum finder man et lille idyllisk torv, hvor det er oplagt at nyde en god kop græsk kaffe eller en traditionel græsk middag under sydens varme himmelstrøg. I området omkring byen er der gjort arkæologiske fund, hvoraf flere kan opleves på Museum of Agios Nikolaos. I området er der også mulighed for et væld af naturoplevelser og man bør tage på en vandretur for at studere det storslåede landskab. En oplagt tur at tage på fra Elounda er en af de organiserede ture til øen Spinalonga, der fra 1903 til 1957 var det sted, hvor spedalske fra hele Grækenland blev deporteret til.

Elounda er en ferieby i topklasse som ligger i den smukke bugt Mirampelou Bay

Elounda består af fire små landsbyer, dekorativt beliggende på højdedragene ned til havet i Mirampelou-bugt. Oprindeligt er Elounda en fiskerlandsby, men den er i løbet af de sidste par år blevet et rejsemål af udsøgt høj kvalitet. Bugten har et fint udvalg af strande i og omkring byen. Flere forfattere har beskrevet Elounda som “en safir under azurblå himmel,” og stedets skønhed “i sølvskinnende måneskin.” Her er landskabet så eventyrligt, at man får en følelse af at bevæge sig rundt i en drømme.

Kun 1 km øst for centrum ligger det historiske område, Olus, som fra minoisk tid har været et yndlingssted for flere mytiske personer. Efter et større jordskælv i år 780, sank hele landområdet. I moderne tid har arkæologiske udgravninger gjort opdagelser her, flere kan ses på Museum of Agios Nikolaos og nogle så fjernt som Louvre.

I området omkring Elounda kan man komme på organiserede vandreture, og tager man på en tur i området har man rig mulighed for at studere det storslåede landskab. Kun 5 km nord fra centrum ligger landsbyen Plaka, som Victoria Hislop beskriver fremragende i bogen “Øen”. Fra Plaka er der kun 10 minutters sejltur til øen Spinalonga, som i perioden 1903-1957 var det sted, hvor spedalske fra hele Grækenland blev deporteret til. Øen har en spændende historie og er i dag forvandlet til ét stort museum. Du kan tage med på organiserede ture til Spinalonga fra både Elounda og Agios Nikolaos.

I Eloundas lille centrum er et hyggeligt torv, hvor du kan få en god kop græsk kaffe eller nyde en traditionel græsk middag på en varm sommeraften. Det “hektiske” natteliv skal man sydpå til Agios Nikolaos for at finde.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Selena Hotel ★★★★ 3n 2.144,-
Akti Olous Elounda Hotel ★★★★ 3n 2.181,-
Elounda Krini Hotel ★★★ 3n 2.317,-
Elounda Ilion Hotel Bungalows ★★★★ 3n 2.352,-
Elounda Garden Suites ★★★ 3n 2.974,-
Elounda Palm ★★★★ 3n 3.074,-
Elounda Bay Palace Hotel ★★★★★ 3n 3.518,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Elounda
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 15°C 9°C
februar 16°C 9°C
marts 17°C 10°C
april 20°C 12°C
maj 24°C 15°C
juni 27°C 19°C
juli 29°C 22°C
august 28°C 22°C
september 26°C 19°C
oktober 23°C 16°C
november 20°C 13°C
december 17°C 11°C
Prognose for Elounda