Frankrig

Frankrig er et af klodens mest besøgte lande, og millioner af turister kommer fra hele verden for at f.eks besøge Eiffeltornet i Paris, nyde sol, strand og gastronomi ved den Franske Riviera, stå på ski i de franske alper, besøge smukke slotte i Loire, smage vin i Provence eller Bordeaux eller for at nyde stemningen i f.eks Bretagne eller Alsace - bare for at nævne nogle muligheder!

Hovedstaden Paris ligger i regionen Ile de France, hvilket oversat til dansk betyder Frankrigs ø, og det giver god mening. Frankrig som land er forholdsvis centraliseret, og alle store jernbanelinjer i landet ender i Paris. Foruden alt, du kan opleve er Paris, er byen derfor også et godt udgangspunkt for at komme ud i landet og opleve mere.

Frankrig er opdelt i 101 «departement» som nogenlunde er det samme som de gamle danske amter. Hvert departement har sin egen tocifrede kode, som desuden er de to første cifre i departementets postnummer.

Udover departementer er landet opdelt i 18 regioner, mange med navne du nok kender. Lad os bare f.eks nævne Bretagne, Bourgogne, Normandiet, Pays de la Loire (Loiredalen), Côtes d’Azur (den Franska Riviera) og Korsika.

Selv om Frankrig er en turistmagnet, er der ikke mange charterrejser til Frankrig. Om sommeren kan du fra tid til anden finde pakkerejser til Middelhavskysten eller til en af de store byer, men oftest må du selv lave din egen rejse til Frankrig.

Hvis du ikke kan finde en pakkerejse til den del af Frankrig du vil rejse til, har vi stillet alle værktøjer til rådighed for dig: flybilletter, hotel, feriehuse og billeje.

Hvem vil kunne lide Frankrig?

Landet har noget for alle, men mest er nok Frankrig kendt for sin kultur, historie, gastronomi, vin og natur. Der er store forskelle på, hvad du kan opleve, i forskellige dele af landet.

Hvornår skal man rejse til Frankrig?

Frankrig kan besøges hele året, men temperaturerne kan jo svinge fra vinter som vi kender det fra danske forhold, til bagende varmt langs Middelhavet om sommeren. Juli og august er de mest populære turistmåneder. Hvis det er sol og strand du vil have, er det også her og et stykke ind i efteråret, du skal rejse til Frankrig.

 

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Paris ★★★ 3n 1.573,-
Nice ★★★ 3n 1.659,-
Avignon ★★★★ 3n 1.725,-
Montparnasse ★★★ 3n 1.799,-
Saint-Tropez ★★★ 3n 1.920,-
Cannes ★★★★ 3n 1.947,-
Saint-Raphaël ★★★★ 3n 1.947,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Frankrig
kalender DagDag NatNat BadBad