Grækenland

Grækenland: sol, blå himmel, krystalklart vand, hvidkalkede huse og tzatziki! Det er, hvad mange forbinder med Grækenland. Det kan man også godt forstå, for i Grækenland er man garanteret sol, og vandet er krystalklart og blåt. I Grækenland er der mange rejsemål at vælge mellem – hvad enten man vælger fastlandet eller en af øerne i det græske ørige. Der findes noget for enhver smag, uanset om man ønsker at koble af på en lille ø, eller man foretrækker at feste natten lang.  

Grækenland består geografisk af et stort og udstrakt fastlandsområde nordpå samt et væld af øer og øgrupper både vest for fastlandet og i Det Ægæiske Hav syd for fastlandet. Landet er stort: Korfu ligger f.eks meget tæt på Albanien og Italien, hvor Samos og Lesvos i princip ligger ved den tyrkiske kyst. Den lille ø Gavdos syd for Kreta er Europas mest sydlige udpost.

Grækenland blev til en selvstændig nation i 1821, men historien strækker sig tusindvis af år tilbage i historien. Den græske indflydelse på livet i hele det østlige Middelhav har været enorm, og f.eks var græsk et sprog du skulle tale, hvis du skulle være noget ved musikken i store dele af romerrigets historie. Kleopatra og hendes familie var græsk. Der har været græske kolonier på Sicilien og sådan kunne man blive ved.

Af Grækenlands over 1.400 store og små øer, bor der mennesker på omkring 200 af dem. Mange af disse øer er superpopulære feriedestinationer, andre meget små og med få færgeforbindelser. Færge er netop en god måde at transportere sig på mellem øerne eller fra fastlandet ud til den ø man har valgt at holde ferie på. Der er mange færgeselskaber, check før ankomst hvordan man sejler så du ikke skal sidde og vente i et døgn på næste afgang.

Alle de store charterarrangører har tilbud til forskellige dele af Grækenland. Du kan også flyve til flere græske byer som Athen, Thessaloniki, Chania, Rhodos og mange andre med rutefly.

Grækenland har noget for alle, fra autentiske og romantiske små perler som f.eks Parga på fastlandet, til festøer som Kos og Korfu. Store øer som Rhodos og Kreta har god infrastruktur og masser af muligheder, hvor små øer som Symi, Karpathos eller Thassos har en helt anden ro over sig.

Der er så mange muligheder i Grækenland: sol og strand, kultur og historie, spændende gastronomi, muligheder for aktiv ferie og alt andet, som livet kan byde på.

Hvem vil kunne lide Grækenland?

Grækenland har noget for alle, og naturen kan være alt fra frodig til tør og blæsende. Du kan få lige hvad du vil her, men undersøg hvad det er for en ø eller sted du rejser til - er dette en festø, en ø med roligt tempo, en ø perfekt for windsurfing eller noget andet. Børnefamilier vælger ofte en af de store øer med mange faciliteter, og hvor udvalget af børnevenlige strande er stort. Du kan også kombinere storbyferie med strandferie i Grækenland. Tag til Athen i et par dage, og tag siden en færge fra Piræus til en af de nærliggende øer som Hydra eller Serifos.

Hvornår skal man rejse til Grækenland?

Hvis sol og strand skal stå på programmet, er det bedste tidspunkt at rejse fra maj til september, hvor der oftest er mellem 25 og 30 grader i luften i store dele af Grækenland. De sydligste øer som Kreta og Santorini har godt vejr langt ind i oktober.

 

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Faliraki ★★ 7n 1.298,-
Afántou ★★ 7n 1.298,-
Ialysos ★★★ 7n 1.398,-
Agia Marina ★★ 7n 1.398,-
Maleme ★★ 7n 1.598,-
Kolimbári ★★★★ 7n 1.698,-
Athens ★★★ 3n 1.894,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Grækenland
kalender DagDag NatNat BadBad