Agii Apostoli

Agii Apostoli ligger ca. 4 km uden for Chania by. Stranden i Agii Apostoli består af flere mindre sandstrande, og de fleste er lavvandede og børnevenlige. Langs med hovedgaden ligger der flere restauranter, barer og taveraer. Ønsker man et mere intensivt fornøjelsesliv, tager man bus eller taxi ind til Chania. Hele området omkring Agii Apostoli har en unik fauna som inkluderer pinjetræer, oleanderbuske og eukalyptustræer. Er du heldig kan du også støde på den sjældne og fredede ”havlilje”. Agii Apostoli er også kendt for sin sardinfestival.

Den lille landsby Agii Apostoli har sit navn efter kirken i byen.

Agii Apostoli ligger helt ned til kysten og er nok mest kendt for sine vidunderlige strande, beachvolleykonkurrencer og dens små fredede skovområder.

De tre lokale strande ligger i hver sin bugt, i mellem dem og byen er nogle fine parkområder. Den største og mest kendte strand er Chrissi Akti som lokker med sit gyldne sand. Alle tre strande har EU’s blå flag som betyder stranden er ren og lever op til EU standarder.

Hele området omkring Agii Apostoli har en unik fauna som inkluderer pinjetræer, oleanderbuske og eukalyptustræer. Er du heldig kan du også støde på den sjældne og fredede ”havlilje”. ”Havliljen” er påskelilje-lignende men dens kronblade er hvide frem for gule og dens duft er kraftig og sødlig.

På øen gennemføres flere naturbevarende projekter om året. Et særligt vigtigt projekt er at beskytte kystlinje på de områder hvor havskildpadderne går i land for at lægge deres æg.

Agii Apostoli er også kendt for sin sardinfestival. Under festivalen følges gamle kretensiske traditioner når man tilbereder og griller sardiner mens der spilles folkemusik og danses.

Landsbyen er rolig og kun på hovedstrøget finder man et par butikker, barer og restauranter. Skulle man have lyst til lidt mere byliv kan man let komme til Chania, hvor udvalget er mere varieret.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Nireas ★★ 3n 1.989,-
Nontas Hotel ★★★ 7n 1.998,-
Nontas Suites ★★★ 7n 2.098,-
Yakinthos Hotel ★★★ 3n 2.108,-
Triton ★★★★ 7n 2.682,-
Stellina Village Resort ★★★★ 7n 2.856,-
Sirios Village ★★★★ 4n 2.905,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Agioi Apostoloi
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 14°C 8°C 17°C
februar 14°C 8°C 16°C
marts 16°C 9°C 17°C
april 20°C 12°C 17°C
maj 25°C 15°C 20°C
juni 29°C 19°C 23°C
juli 31°C 21°C 26°C
august 30°C 21°C 27°C
september 28°C 19°C 26°C
oktober 24°C 16°C 24°C
november 19°C 12°C 21°C
december 16°C 10°C 19°C
Prognose for Agioi Apostoloi