Platanias

Platanias ligger 11 km fra Chania, og er en af de fineste feriebyer langs Chania-kysten. Et populært feriemål med alt du skal bruge for en aktiv, spændende eller afslappet ferie, med fine strande, hyggelige restauranter og cafeer og et OK natteliv.

Gennem de sidste år har byen vokset sig nærmere kystlinjen og desuden vokset både i vestlig og østlig retning. Her ligger hoteller og lejlighedshoteller tæt, og der er masser af butikker, caféer, musikbarer og spisesteder, der både byder på traditionelle græske og internationale retter. Mange hoteller ligger direkte ned til stranden.

Platanias er den største af de små feriebyer langs Chania-kysten. Her får du flere kilometer sandstrand og turkist hav. Til at starte med blev Platanias bygget oppe på skråningen et stykke væk fra kysten, og lige der hvor floden Platanias løber ned i havet. Her ligger stadig en del originale tavernaer, hvor du får ægte kretentisk køkkenkunst, med retter på menukortet som ikke har ændret sig meget i løbet af de sidste 100 år. Spis aftensmad her, og nyd solnedgangen over havet. Magisk!

Rundt om Platanias ligger et frugtbart landskab med vandrestier og små veje, der indbyder til gåture. Lige ud for kysten kan man se øen Thodorou, hvor venetianerne byggede to store fort for at forhindre tyrkerne i at gå i land i Platanias. I dag er øens eneste beboere en flok Kri-kri-gede.

Det tager lidt over 4 timer at flyve til Chania fra Danmark. Fra lufthavnen til Platanias er det 26 kilometer, regn med at køre i ca. 45 minutter i bus eller med bil.

Hvem vil kunne lide Platanias?

Platanias er et populært feriemål med alt du skal bruge for en aktiv, spændende eller afslappet ferie, med fine strande, hyggelige restauranter og cafeer og et OK natteliv. Det passer fint både for børnefamilier og voksne par. Chania ligger ikke langt væk, hvis man ønsker lidt mere storbyferie i løbet af ferien.

Hvornår skal man rejse til Platanias?

Hovedsæsonen er fra maj til september, mest behageligt er det i ydersæsonen da juli og august kan blive meget varme. Du kan sagtens tage herned i efterårsferien og stadig få sol på næsen og mulighed for at bade.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Agapi ★★★ 7n 2.098,-
Bay View ★★★ 7n 2.098,-
Rita Suites ★★★★ 7n 2.345,-
Sunprime Platanias Beach ★★★★ 7n 2.345,-
Blue Star Atlantica Caldera Bay ★★★ 7n 2.402,-
Sunrise Village ★★★ 3n 2.519,-
Majestic ★★★★ 7n 2.545,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Platanias
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 14°C 8°C 17°C
februar 14°C 8°C 16°C
marts 16°C 9°C 17°C
april 20°C 12°C 17°C
maj 25°C 15°C 20°C
juni 29°C 19°C 23°C
juli 31°C 21°C 26°C
august 30°C 21°C 27°C
september 28°C 19°C 26°C
oktober 24°C 16°C 24°C
november 19°C 12°C 21°C
december 16°C 10°C 19°C
Prognose for Platanias