Zakynthos

Ved Grækenlands vestkyst som den mest sydlige af de Ioniske øer ligger Zakynthos med sine lange strande. På øen er der masser af turistattraktioner som blandt andet De blå grotter og slottet St. Georg i Gremna. På nogle strande skal man vise særlige hensyn, da havskildpadden Caretta Caretta lægger sine æg her.

På Zakynthos er der masser af flotte strande med det fineste lyse sand. Mange af strandene ligger i små bugte med klipper til hver sin side. En af Zakynthos mest berømte strande er  Shipwreck Beach, som har fået sit navn efter et gammelt skibsvrag – men du kan kun komme hertil med båd. Nogle af strandene på Zakynthos har lukkede områder, da det er her, den fredede skildpadde Caretta Caretta lægger sine æg. Arten var næsten helt væk for nogle år siden, men takket en stor lokal indsats, er bestanden stigende og i bedring.

Zakynthos by er den største by på øen, og her får du en god lille storbyoplevelse. Om dagen er der travlt i byens gader med masser af handel og leben på den gode græske måde. Om aftenen kan du spise godt og gå i byen, selvom Zakynthos ikke er et udpræget feststed.

Det er nemt at komme rundt på Zakynthos med bil, motorcykel eller med offentlig transport.

Det største udvalg af forlystelser finder du i Laganas, med mange barer og restauranter. En anden by med ret godt natteliv er Tsilivi. Mere rolige feriebyer er Argassi og Kalamaki, som er godt egnede for familier.

Køkkenet på Zakynthos er typisk græsk: her spiser du sæsonens friske råvarer med masser af gode grøntsager, fisk, kylling, oksekød og ost. Vinen er græsk, og ofte lokal.

Som overalt i Grækenland, er der masser af historie af dykke ned i. Her har boet mennesker i over 5.000 år, og der er gode museer ved Solomos og Kalvos. Kig gerne forbi de blå grotter og slottet St. Georg i Gremna.

Du kan rejse til Zakynthos med mange danske rejsearrangører fra maj til oktober. Rejsetiden er omtrent tre timer. Fra lufthavnen til de forskellige destinationer på øen er der under en time med bus.

Hvem vil kunne lide Zakynthos?

Zakynthos er en børnevenlig destination, men også par uden børn og venneflokken på jagt efter fest og farver vil have en god ferie her. Du skal bare vælge den rigtige by for at få den optimale ferie.

Hvornår skal man rejse til Zakynthos?

Klimaet følger modellen for hele denne del af Middelhavet: Let fugtige og milde vintre, et flot forår, varm og tør sommer og et lunt efterår.  I juli og august falder ingen regn, og temperaturen kan nå de 30 grader i skyggen. Oktober kan være et godt tidspunkt at rejse til Karpathos: op mod de 23-24 grader, og lige så varmt i vandet.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Alykanas Village ★★★ 7n 3.410,-
Alykes Garden Village ★★★ 7n 6.948,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Zakynthos
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 14°C 6°C
februar 15°C 6°C
marts 17°C 8°C
april 20°C 10°C
maj 24°C 14°C
juni 28°C 18°C
juli 30°C 20°C
august 30°C 20°C
september 28°C 18°C
oktober 24°C 14°C
november 19°C 10°C
december 16°C 8°C
Prognose for Zakynthos