Amsterdam

Amsterdam er kanaler, broer, husbåde, cafeer og naturligvis mange cykler - det ultramoderne møder her det ældgamle i et skønt miks. Her er små hyggelige gader og torve, flotte shoppingstrøg og ikke mindst mange kanaler.

Amsterdam byder også på unik arkitektur, museumoplevelser i verdensklasse og masser af historie. Men her er også øl, en liberal holdning til det meste og en hel del spøjs shopping. Mange synes, at Amsterdam er en af Europas smukkeste storbyer.

Nogle af byens mest kendte museer er Rijksmuseum, Van Gogh-museum og Stedelijk museum. Men der er faktisk over halvtreds museer i byen, og ydermere seværdigheder som Rembrandt Huis, Anne Frank Huis og det kongelige slot.

I den helt anden ende af skalaen har vi byens Red light district. Man kan mene hvad man vil om det, men en stor turistmagnet, det er det under alle omstændigheder.

En tur forbi Bloemenmarkt (blomstermarkedet) i Amsterdam burde være en del af dit program. Disse flydende salgsteder har ligget i Singel-kanalen helt siden 1862. En god måde at opdage byen på, er ved at hoppe med på en kanaltur. De findes i alle mulige størrelser, med og uden forplejning. Her ser du byen og får dens historie fortalt fra vandsiden. Man får et helt andet forhold til de flotte huse, alle broer og forstår byens puls bedre.

I Amsterdam skal der være tid til at sidde lidt på en café. De brune caféer kan være lidt som en dansk bodega i stilen. Men der er masser af gastronomiske tilbud i denne kæmpe by, med alt fra lokale retter som f.eks Bitterballen til sushi, indonesisk og kinesisk madkultur.

Du kan flyve direkte til Amsterdam fra flere danske lufthavne. Fra lufthavnen Schiphol er der lige knap 15 kilometer ind til bymidten, og der kører tog hele vejen ind til hovedbanegården. Taxi er også en mulighed.

Hvem vil kunne lide Amsterdam?

I Amsterdam er der noget for alle. Sport, kultur, shopping, gastronomi, natteliv og meget mere. Der er hoteller i alle prisklasser. Byen fungerer nok bedst for voksne eller voksne som rejser sammen med ikke alt for små børn. 

Hvornår skal man rejse til Amsterdam?

Byen kan besøges hele året, vejret er ofte nogenlunde det samme som i Danmark. Det er flot med alle blomster og tulipaner om foråret. I juli er byen ofte fyldt op, så her kan det være svært, at få fat i et godt beliggende hotel til en rimelig pris. Efteråret er et godt tidspunkt at besøge byen,  her åbner mange nye udstillinger på muséerne. Vinteren er ofte en småkold og blæsende omgang, dog uden alt for meget sne.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Mercure Amsterdam City ★★★ 2n 1.460,-
Hotel Casa Amsterdam ★★★ 2n 1.490,-
Jaz Hotel Amsterdam ★★★ 2n 1.502,-
Xo Hotels Blue Square (ex Best Western Blue Square ★★★ 3n 1.678,-
Ibis Amsterdam Centre ★★★ 2n 1.802,-
Estherea Hotel ★★★★ 2n 1.814,-
Dutch Design Hotel Artemis ★★★★ 2n 1.861,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Amsterdam
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 5°C 0°C 7°C
februar 6°C 0°C 7°C
marts 9°C 2°C 7°C
april 12°C 4°C 10°C
maj 17°C 8°C 13°C
juni 19°C 10°C 16°C
juli 21°C 12°C 17°C
august 22°C 12°C 19°C
september 18°C 10°C 19°C
oktober 14°C 7°C 16°C
november 9°C 4°C 14°C
december 6°C 2°C 10°C
Prognose for Amsterdam