Hvar

Der er meget at opdage på Hvar og her er gode muligheder for at dykke, surfe og sejle i den smukke skærgård. Øen, Hvar, har længe været et populært rejsemål med mange tilfredse og tilbagevendende gæster. Som resten af Kroatien er Hvar omgivet af krystalklart vand og en smuk og frodig natur. Strandene er typisk stenstrande, og man bader her fra klipper og badebroer. Ønsker man at tage på udflugt, er det en oplevelse at tage en bådtur ud i skærgården. I sommermånederne er der gang i nattelivet. For at komme till Hvar foretager man en bådrejse på ca. 1½ time, og bådene afgår fra havnen i Split. Det tager 30-45 minutter fra lufthavnen at komme til Split.

På øen Hvar er klimaet vidunderligt, her er smuk natur og maleriske små landsbyer.

Øen Hvar har længe været et populært rejsemål og mange feriegæster vender tilbage år efter år. Her er et vidunderligt klima, smukke naturlige omgivelser, pittoreske små landsbyer og her møder feriegæster en afslappet atmosfære.

Øen er omgivet af krystalklart vand og på den finder man smuk frodig natur. Et bjerg deler øen i en nordlig og en sydlig del. Mod nord ligger små landbrugsjorde, hvor det dyrkes alt fra blomster til grøntsager og oliven. Mod syd ligger øens store vinregioner, hvor vinstokkene står tæt op ad bjergsiderne. Øens vinproduktion inkluderer både hvide og røde vine.

Den vigtigste landsby på øen er Hvar by som kan være ganske hektisk i højsæsonen. Er du mere til rolige omgivelser er der flere små maleriske landsbyer andre steder på Hvar. Øen har en rig historie og er vigtig for den kroatiske kulturhistorie. Blandt andet er det første europæiske teater opført og drevet i byen Stari Grad i 1612. Uanset om man vælge at bevæge sig omkring på cykel, i bil eller med offentlig transport er det nemt at komme omkring.

På Hvar kan du nemt finde en lille badevig som du kan have helt for dig selv. Strandene har ofte småsten og flere ligger med små klippetanger ud i vandet som man kan bade fra nogle steder kan man også hoppe i vandet fra klippeafsatser.

Vil du på udflugt, er det en oplevelse værd at tage en bådtur ud i øparadiset omkring Hvar.

Du kommer til øen med båd fra havnen i Split, og turen tager omkring 1,5 timer. Fra lufthavnen tager det omkring 30-45 minutter med bus at nå byen.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Hvar
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 12°C 6°C
februar 13°C 6°C
marts 14°C 8°C
april 17°C 11°C 13°C
maj 21°C 14°C 20°C
juni 25°C 18°C 22°C
juli 29°C 21°C 23°C
august 28°C 21°C 24°C
september 25°C 18°C 22°C
oktober 21°C 14°C 20°C
november 17°C 10°C
december 14°C 8°C
Prognose for Hvar