Izmir

Izmir er en storby der myldrer af liv. Byen er Tyrkiets tredje største og byen havn er den næst største i hele landet. Izmir blev i 1919 indtaget af grækerne og ved samme lejlighed brændte store dele af byen ned. I dag er det meste genopført, men i byens centrum står en statue til minde om hændelsen og den er dedikeret til de 10 første tyrker der gav deres liv for at beskytte byen. Særligt Izmirs basar er værd at opleve, den breder sig over flere gader og de er organiseret efter gamle traditioner, hvor hvert håndværk har sin egen gade. I midten af det hele ligger byens ældste og største moské. Hvert år afholdes en international handelsmesse i september og i juni afholdes der en kulturfestival. Byens havnepromenade er også værd at opleve og her er masser af restauranter og barer, så det er oplagt at slentre herned en eftermiddag eller tidlig aften.

Izmir minder mere om en Syd-Europæisk storby end en traditionel tyrkisk by

Izmir er Tyrkiets tredje største by og har den næst vigtigste havn i landet, den er kun overgået af havnen i Istanbul. I 1919 blev Izmir invaderet af grækerne, og midt i centrum står en statue til minde om 10 af de første tyrker, der ofrede deres liv for at standse indtrængerne. En brand opstod da grækerne prøvede at evakuere sine tropper og store deler af byen brandte ned til grunden.

Basaren i Izmir er travl og livlig med smalle gader og små butikker. Der er nyere bygninger i basargaderne, men de er indrettet traditionelt med smykkehandlere i en gade, skobutikker i en anden og silkebutikker i en tredje. Hisar Cami, som er Izmirs største og også ældste moské ligger midt i basaren.

Hvert år fra slutningen af august til midten af september er Izmir vært for en international handelsmesse i Kültürparki. I juni løber den årlige kulturfestivalen af stablen med forestillinger i både Izmir og Efesos.

Nede ved havnepromenaden ligger mange gode restauranter og flere af dem har også en bar. I Alsancak finder du gode pizzeriaer med lavere priser end dem man finder på havnepromenaden.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Kaya Izmir Thermal & Convention ★★★★★ 7n 5.145,-
Mark Warner Phokaia Beach & Resort ★★★★★ 7n 5.495,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Izmir
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 12°C 6°C 16°C
februar 13°C 6°C 15°C
marts 16°C 8°C 15°C
april 21°C 11°C 16°C
maj 26°C 15°C 19°C
juni 30°C 20°C 23°C
juli 33°C 22°C 25°C
august 32°C 22°C 26°C
september 29°C 18°C 24°C
oktober 24°C 14°C 22°C
november 18°C 11°C 19°C
december 14°C 7°C 17°C
Prognose for Izmir