Karpathos

Karpathos er en græsk ferieø mellem Rhodos og Kreta. Det bedste ved Karpathos er måske, at du her ikke har specielt mange "musts" at besøge, men i stedet kan koncentere dig om at nyde stranden, vandet, den flotte natur og den afslappede stemning. Karpathos by byder på en superhyggelig marina, og øen har mange gode strande.

Efter en uge eller to på Karpathos kommer du hjem igen med lidt lavere hvilepuls, end da du rejste hertil. Der sker ikke så mange ting på Karpathos, og antallet af ting du skal nå at opleve, er befriende lavt.  Man kan groft sige, at der er tre hovedområder på Karpathos. Mange vælger feriebyen Amopi, med sine flotte sandstrande og små hyggelige badebugter. Lefkos ligger på Karpathos vestlige side, og var til at starte med en lille fiskerby. Her er også nogle gode strande.

Selve Karpathos by eller Pigadia som den egentlig hedder, er øens største by med en del shopping og en superhyggelig marina med mange gode restauranter. Strandene her ligger øst for bymidten.

Øen har et kuperet landskab, og der er mange små snoede veje op langs bjergene, hvor du sagtens kan få pulsen op igen, hvis du kører en tur på cykel. Af udflugter kan nævnes den ældgamle by Olympia, hvor meget lidt er sket i de sidste 1000 år.

Pudsig detalje om Karpathos: bliv ikke overrasket, hvis din værd i restauranten præsenterer sig som «Mike» eller «John» og med den tykkeste amerikanske accent. Da øen var fattig for 100 år siden, rejste mange fra øen for at prøve lykken i f.eks USA og Canada. I de sidste 20-25 år er mange efterkommere vendt tilbage for at igen leve på øen, hvor familien oprindelig kom fra.

Hvem vil kunne lide Karpathos?

Karpathos er en udpræget destination for voksne eller for familier med helt små børn. Strandene er gode, men her er ikke helt så mange resorthoteller med mange faciliteter som f.eks på Rhodos eller Kreta.  Unge voksne som leder efter fest og et vildt natteliv, skal nok hellere vælge en anden græsk ø. Du skal vælge Karpathos for at komme tæt på den originale græske stemning, og for at lave så lidt som muligt.

Hvornår skal man rejse til Karpathos?

Klimaet følger modellen for hele denne del af Middelhavet: Let fugtige og milde vintre, et flot forår, varm og tør sommer og et lunt efterår.  I juli og august falder ingen regn, og temperaturen kan nå de 30 grader i skyggen. Oktober kan være et godt tidspunkt at rejse til Karpathos: op mod de 23-24 grader, og lige så varmt vandet.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Venezia ★★★ 7n 2.798,-
Vergina ★★★ 7n 3.107,-
Oasis (Karpathos) ★★ 7n 3.166,-
Journeys End ★★ 7n 3.199,-
Dolphin Hotel & Apartments ★★ 7n 3.199,-
Iolkos ★★ 7n 3.299,-
Karpathos Village ★★★ 7n 3.429,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Karpathos
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 15°C 9°C
februar 15°C 9°C
marts 17°C 10°C
april 20°C 13°C
maj 24°C 16°C
juni 28°C 20°C
juli 30°C 22°C
august 31°C 23°C
september 28°C 20°C
oktober 24°C 17°C
november 20°C 13°C
december 17°C 10°C
Prognose for Karpathos