Koh Lanta

Koh Lanta er den største af øerne, som ligger i det tropiske ø-paradis kaldet Marine National Park. Store dele af Koh Lanta er dækket af frodig vegetation, og strandene er blandt de bedste i området. Koh Lanta er egentlig flere øer, men hoveddestinationen er Ko Lanta Yai (Store Lanta). Befolkningen på Koh Lanta er en skøn blanding af buddhister, muslimer, thai-kinesere og sigøjnere og den unikke kulturelle sammensætning giver stedet en særlig charme. På øens vestlige kyst finder man de fleste strande og hoteller. Den sydlige del af øen er mindre udviklet og her er det mest eventyrlystne turister, der vælger at bo. For at komme til Koh Lanta tager man normalt en minibus fra Krabi og regner man færgetiden med tager det 2-3 timer at nå Koh Lanta.

På Koh Lanta er der spændende lokal kultur, familievenlige hoteller og en behagelig thailandsk atmosfære

Koh Lanta er den største af øerne, som ligger i det tropiske øparadis kaldet Marine National Park. Egentlig består øen af flere mindre øer. Lidt kendt er Ko Lanta Noi (Lille Lanta), som passeres hvis man kommer til øen via land. Koh Lanta Yai (Store Lanta) er mere selve turistdestinationen og klart mest populær.

Det bor cirka 20.000 lokale på Koh Lanta i et herligt mix af muslimer, buddhister, thai-kinesere og sigøjnere. Det giver øen et stærkt lokalt præg og turismen har ikke overskygget dette. Fiskeri er stadig en vigtig levevej, selvom turismen fylder meget i dag. Naturen er enestående med bakker, der er op mod 500 meter høje og disse er omkranset af regnskov, grotter og kridhvide strande.

Det er på den vestlige siden af øen man finder de bedste strande og de fleste hoteller. De mest populære strande, som Klong Dao Beach (3 km lang) og Long Beach (4 km) har mange hoteller, men aldrig på en måde der gør, at stederne bliver pakkede. Den sydlige del af øen er betydeligt mindre udviklet og frister først og fremmest de eventyrlystne.

Ko Lanta er et meget familievenligt rejsemål og her finder man særligt mange skandinaviske familier.

Det er to måder at komme fra Krabi til Kho Lanta. Almindeligvis tager man minibusser med flere daglige afgange året rundt. Selv om selve køreturen tager 1 time må man beregne 2-3 timer før man er helt ude på øen. Grunden til dette er at der er meget kø til de to færger, som sejler til Ko Lanta. Fra november til april går der også båder mellem Krabi og Ko Lanta Yai (2 timer). Denne servicen opererer ikke mellem mai og oktober på grund af stærk vind og høje bølger. Læs videre her for mere information om transport.

Tips til aktiviteter på Ko Lanta:

* Heldagsudflugt til øerne syd for Ko Lanta (Ko Kradan, Ko Hai og Ko Mook, Ko Cherk)

* Udflugt til Koh Phi Phi (ca 70 min)

* Besøge Khao Mai Kaew grotterne midt på øen

* Snorkle og dykke ved nogle af de bedste steder i Thailand

* Rideture på elefant i nationalparken

* Kajaksejlads

* Fiske (bl.a. barracuda og sværdfisk)

* Besøge en af de unikke sigøjnerlandsbyer på øen

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Lanta Villa Resort ★★ 14n 5.671,-
Lanta Resort (x Lanta Island Beach Resort) ★★★★ 14n 5.873,-
Lanta Casuarina Beach Resort ★★★ 14n 5.878,-
Lanta Pura Beach Resort ★★★ 14n 5.976,-
Phra Nang Lanta ★★★★ 14n 6.047,-
Holiday Villa Koh Lanta ★★★ 7n 8.403,-
Moonlight Exotic Bay Resort ★★★ 7n 8.426,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Koh Lanta
kalender DagDag NatNat BadBad
Prognose for Koh Lanta