Kos

Kos er en grøn og frodig ø med vidunderlige strande, god mad, venlige mennesker og hyggelige byer. Kos er nok mest kendt for sit forholdsvis energiske natteliv, men her er også meget andet. Øens beliggenhed er tæt på Tyrkiets kyst og du kan tage til Bodrum på under en time med hurtigfærgen. Andre populære øer i nærheden er Kalymnos og Leros.

Kos er en af de græske ferieøer, som har de fleste og måske også bedste strande. Nogle af de mest kendte er Tigaki, Kardemena, Kefalos, Marmari og Lambi. Sandet er fint og forholdene børnevenlige. På Kos er der alt fra hippe boutiquehoteller for voksne til store familieresorts med All Inclusive.

Når du trænger til en pause fra stranden, er der mange ting at opdage på Kos. Besøg f.eks korsridderborgen fra 1300-tallet som ligger tæt på Kos by, eller borgen Antimachia fra 1500-tallet. Flot udsigt får du på købet. På øens østlige side kan du bade i varmt kildevand som kommer fra vulkanen Nissyros – det bliver op til 50 grader varmt.

Kos er ikke specielt kendt for at være surferfolkets favorit, men der er faktisk et godt sted, hvis du vil windsurfe eller kitesurfe – den forholdsvis øde strand Kohilari på Kos nordvestlige hjørne.

Hvis du er en af dem, som gerne vil have fest og farver, er det Kos by du skal bo i, her er mange hundrede barer, restauranter og diskoteker.

På Kos er der gode busforbindelse, hvor busserne afgår dagligt mellem Kos by og øens byer. Lejer man en bil, motorcykel eller cykel kan man let komme omkring og finde isolerede små strander og byer udenfor den lokale busrute.

Hvem vil kunne lide Kos?

Kos passer for de fleste, men der er stor forskel på, hvordan du vil opleve øen. De mest familievenlige byer er Marmari, Kardemena og Tigaki. Psalidi passer fint til voksne uden børn (stranden er af rullesten). De unge voksne vil nok gerne bo i eller tæt på Kos by eller Lambi med den berømte musikcafé Mylos Beach.

Hvornår skal man rejse til Kos?

Sommeren starter midt i maj med temperaturer op mod de 25 grader. I juni, juli og august kan det blive op til 30 grader. September og oktober svinger temperaturerne fra 20 og op til de 25 grader. Fra november og frem til april kan du regne med dagtemperaturer på mellem 13 og 18 grader - og med ca. 50% chance for regn målt i regnfrie dage.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Kos
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 15°C 7°C
februar 16°C 8°C
marts 17°C 9°C
april 21°C 12°C
maj 25°C 15°C
juni 30°C 19°C
juli 32°C 21°C
august 33°C 22°C
september 29°C 19°C
oktober 25°C 15°C
november 21°C 12°C
december 17°C 9°C
Prognose for Kos