Krakow

Krakow ligger i den sydlige del af Polen, og er landets anden største by efter hovedstaden Warszawa. Krakow har i de seneste år oplevet et stort opsving og en stigende interesse fra turister fra hele verden - og ikke mindst fra Skandinavien. Her er masser af opleve, og den gamle by, som er på UNESCOs verdensarvsliste, er superhyggelig. Endnu et plus ved Krakow: du får meget for pengene.

Krakow har en lang historie, og man har fundet frem til, at der har været bebyggelse i området siden stenalderen. Det vi i dag kalder for Krakow, blev grundlagt for omtrent 1200 år siden, men det fra sen middelalder (1400-tallet) at byen for alvor vokser og bliver til en vigtig by, og det er også her, mange af byens flotteste huse bliver rejst. Krakow fik ny opmærksomhed, da byens biskop Karol Wojtyła i 1978 blev udnævnt til ny pave – Johannes Paulus II, den første ikke-italienske pave i over 450 år. Johannes Paulus II døde i 2005, men er stadig noget man husker med stolthed i byen, og byens lufthavn er også opkaldt efter ham.

Et besøg i Krakow kan starte med at opdage den gamle bydel og den flotte gamle Markedsplads, en af Europas største pladser eller torve. Som i et mirakel, gik store dele af den gamle bydel fri fra at blive ødelagt i løbet af den anden verdenskrig, så de huse du ser er næsten alle de oprindelige. Ved pladsen finder du flere smukke kirker som f.eks kriken St. Adalbert. Det er også her, et af verdens største og flotteste julemarkeder finder sted i december.

En anden kendt seværdighed i Krakow er det fine slot Wavel, som ligger på et højdedrag med udsigt over byen og floden Wisla. Slottet har i mange århundreder været er kendt symbol for byen, og man tror også at det var her, at byen blev grundlagt.

Krakow byder også på mange gode restauranter, hyggelige caféer og en hel del shopping. Prisniveauet ligger i den behagelige ende.

Hvem vil kunne lide Krakow?

Med sin lange historie og flotte huse er Krakow perfekt for dig, som interesserer dig for netop europæisk historie, arkitektur og kultur. En perfekt by for en hyggelige weekendtur. Byen er forholdsvis kompakt, men små børn synes nok alligevel, at de bliver trætte i benene til sidst.

Hvornår skal man rejse til Krakow?

Krakow kan uden problemer besøges hele året. Vejret er nogenlunde som hjemme i Danmark, og der kan sagtens falde masser af sne om vinteren, hvilket giver byen en hyggelig og romantisk stemning, er der mange der synes. Fra maj til september er her oftest lunt, solrigt og godt vejr - med enkelte regnbyer, naturligvis.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Apartments Oberza Sasiadow Krakow ★★★ 2n 388,-
Hotel Pod Wawelem ★★★ 2n 405,-
Boutique Aparthotel and Apartments ★★★ 2n 432,-
Antique Apartments Old Town ★★★ 2n 446,-
Yarden Aparthotel ★★★ 2n 450,-
Hotel 32 Kraków Old Town ★★★ 2n 456,-
Q Hotel Plus Krakow (ex Best Western Q Hotel Plus ★★★★ 2n 464,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Krakow
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 0°C -7°C
februar 2°C -5°C
marts 7°C -1°C
april 14°C 3°C
maj 19°C 8°C
juni 22°C 11°C
juli 23°C 12°C
august 23°C 12°C
september 19°C 9°C
oktober 14°C 4°C
november 7°C 0°C
december 2°C -4°C
Prognose for Krakow