Kreta

Kreta ligger i Middelhavet og denne store ø er næsten som et lille land i sig selv. Kreta har en lang og spændende historie, og her finder du naturligvis også masser af fine strande. Man kan groft sige, at hovedparten af turisterne vælger at bo på den nordlige kyst, og her er en lang række feriebyer fra Chaniaområdet i vest og over til Rethymnon og Heraklion lidt længere østpå. På Kreta finder du foruden smukke sandstrande også smalle dale, spektakulære kløfter, appelsin- og olivenlunde og meget mere!

Mange vælger at holde ferie vest for Chania, og her ligger feriebyerne som perler på en snor: Platanias, Kato Stalos, Agia Marina, Gerani og Maleme er nogle af de mest kendte. Her får du velplejede strande, gode faciliteter, masser af restauranter og et find udvalg af hoteller, både for voksne som rejser uden børn og for børnefamilier.  Andre eksempler på feriebyer på Kreta:

Hvis du vælger at holde ferie i området ved Rethymnon, kan du besøge den flotte venetianske havn.

Helt sydpå, på den østlige side af Kreta ligger den lille by Makrigialos. Her finder du nogle af de bedste strande på denne side af øen. I havnen ligger små fiskebåde ved siden af udflugtbådene som hver dag fyldes op af turister med snorkelgrej og håndklæder.

På østkysten finder du den lille perle Agios Nikolaos, en charmerende lille by med ægte græsk atmosfære. Her går tiden ret langsomt, så her får du tid til alle de gode bøger du har taget med på ferien.

Af udflugter på Kreta kan nævnes den storslåede Samaria-kløft, hvor du kan vandre i kilometervis i den smukkeste natur, det antikke palads Knossos, øen Spinalonga og spektakulære strande som f.eks Elafonissistranden.

.

Hvem vil kunne lide Kreta?

Du skal vælge Kreta, hvis du godt kan lide græsk kultur, og vil kunne kombinere sol og strand med store naturoplevelser og mulighed for at dykke ned i øens historie. Her er alle muligheder for alle slags rejsende, fra simple pensioner til flotte luksushoteller.

Hvornår skal man rejse til Kreta?

Med sin beliggenhed lige mellem Europa og Afrika kan du regne med godt og tørt vejr fra tidligt forår til sent efterår. Fra maj til september falder i princip ingen regn. I juli og august er temperaturen som højest, og det kan blive over 35 grader varmt.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Kreta
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 15°C 9°C 18°C
februar 16°C 9°C 17°C
marts 17°C 10°C 17°C
april 20°C 12°C 18°C
maj 24°C 15°C 20°C
juni 27°C 19°C 24°C
juli 29°C 22°C 26°C
august 28°C 22°C 27°C
september 26°C 19°C 26°C
oktober 23°C 16°C 24°C
november 20°C 13°C 21°C
december 17°C 11°C 19°C
Prognose for Kreta