La Gomera

La Gomera er en lille, køn, kanarisk ø, som ligger lige vest for Tenerife. Her er der stilhed og harmoni, og her rejser man først og fremmest til for at slappe af og for den smukke naturs skyld. På øen kan man opleve fløjtesproget "El Silvo", der har været benyttet af øens indfødte folk til at kommunikere over lange afstande. I dag holdes sproget i live, blandt andet gennem undervisning i skolerne på øen.
Det anbefales at leje bil for at komme rundt på øen, og der er perfekte muligheder for traveture. Det tager ca. 40 minutter med båd fra Tenerife at komme dertil. Der er også færgeforbindelser til El Hierro og Las Palmas fra havnen i San Sebastian, der er øens hovedstad.

La Gomera er en af øperlene i det kanariske øhav

Den lille smukke ø La Gomera ligger stik vest for Tenerife. Her er det stilhed og harmoni, og stedet tilbyder først og fremst ro til fordybelse og fantastisk natur.

Øen kaldes også den “grønne ø” da store dele af indlandet her er dækket af skov. I nationalparken i området som ligger i toppen af øen finder du store fyrreskove og stedsegrønne laurisiva-træer, som er en type laurbær. Her finder du mange dale med frodige landbrugsområder, og lavland med ørkenlignende sletter.

Et særkende ved la Gomera er fløjtesproget “El Silvo”, som du kan oppleve her. Det var et fløjtesprog som stedets indfødte folk brugte for at kommunikere over store afstande fordi øen er så kupperet. I dag bliver denne kulturelle kommunikationsform holdt ved lige, blandt andet gennem undervisning i skolen.

San Sebastian er en søvnig lille by og hovedstaden på La Gomera. Havnen har færgeforbindelser til både El Hierro og Las Palmas. I byen finder du seværdigheder som “Torre del Condo”,  der er et flot historisk tårn, det er en militær bygning som er godt restaureret og kan dateres tilbage til 1447. I byen kan man også se Colombus’ bolig, som i dag er et museum.

Det kan anbefales at leje en bil og rejse rundt på øen. Bådturen fra Tenerife tager cirka 40 minutter.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klik her for flere alternativer

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for La Gomera
kalender DagDag NatNat BadBad
Jan. 22°C 15°C 21°C
Feb. 22°C 15°C 20°C
Mar. 23°C 16°C 20°C
Apr. 23°C 16°C 20°C
Maj 24°C 17°C 21°C
Jun. 25°C 19°C 22°C
Jul. 28°C 20°C 22°C
Aug. 28°C 21°C 23°C
Sep. 28°C 21°C 24°C
Okt. 26°C 20°C 24°C
Nov. 25°C 18°C 23°C
Dec. 23°C 16°C 22°C
Prognose for La Gomera