Riga

I 1201 blev Riga grundlagt og den dag i dag kan man stadig beundre smukke bygningsværker helt tilbage fra 1200-tallet. I byens gamle del finder man bygninger i gotisk, barok og klassisk byggestil. Fra tårnet i byens St. Peter-kirken har man en fantastisk udsigt over byen og guldhanen, der troner øverst er blevet et symbol for Riga. Byen er også et skønt sted at shoppe og særligt hvis man leder efter kunsthåndværk og antikviteter kan man gøre et fund. Udvalget af restauranter og caféer er stort, så uanset om man leder efter lokale specialiteter eller internationale klassiskere så har Riga noget at byde på. 13 kilometer fra byen ligger Riga lufthavn.

Riga er Letlands hovedstad, og byen er over 800 år gammel

Riga blev grundlagt i 1201, og i den gamle bydel finder man mange flotte bygninger i gotisk, barok og klassisk stil.

Der findes også mange andre seværdigheder, som er værd at opleve – blandt andet St. Peter-kirken fra 1200-tallet, Svenskeporten, den store markedsplads ved jernbanestationen og krudtårnet. Fra tårnet i St. Peter-kirken er der en fantastisk udsigt ud over hele byen. Guldhanen, som troner på toppen af kirkespiret her, er blevet et symbol for Riga. En anden af Rigas store seværdigheder, Domkirken, er i gotisk og romansk stil og var færdigbygget i 1211.

I den gamle bydel vrimler det med små kunsthåndværks- og antikvitetsbutikker. Om sommeren er udvalget af restauranter og fortovscaféer stort, og her kan man købe både lokale og internationale specialiteter.

Riga lufthavn (RIX) ligger ca. 13 km uden for byen. Der går busser, og transporttiden til centrum er ca. 25 minutter.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klik her for flere alternativer

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Riga
kalender DagDag NatNat BadBad
Jan. -2°C -8°C
Feb. -2°C -8°C
Mar. 2°C -5°C
Apr. 9°C 1°C
Maj 16°C 5°C
Jun. 19°C 9°C
Jul. 22°C 12°C
Aug. 21°C 11°C
Sep. 16°C 8°C
Okt. 10°C 3°C
Nov. 4°C -1°C
Dec. 0°C -5°C
Prognose for Riga