Limassol

I Limassol, og i området omkring byen, finder man historiske seværdigheder og smuk natur. I området ligger to arkæologiske udgravninger, hvor der tidligere lå to antikke kongedømmer. Tæt ved Limassol ligger også Kolossi-borgen hvor tempelridderne holdt til i 1100-tallet. Byen har også et slot og et kunst- og kulturmuseum. Øst for byens centrum ligger de fleste hoteller og det er også her man finder de fleste strande. Fra byens havn kan man tage på ture til smukke badesteder i området og i selve byen er der gode muligheder for shopping.

Limassol lever op til sit tilnavn “lille Paris”

I Limassol finder du et pulserende byliv, rigeligt med fornøjelser og aktiviteter og et godt bevaret historisk centrum. Limassol er den næststørste by på Cypern og har ca. 135.000 indbyggere. Her ligger øens vigtigste havn, som også gør byen til centrum for øens vinindustri, handel og turisme.

I handelsgaderne finder du alt fra ultramoderne design-butikker til lokale håndarbejdsforretninger, som sælger kunsthåndværk lavet ud fra stolte traditioner. Sko og tøj kan du laves på bestilling efter mål hos gode skomagere og skræddere.

Limassol har et væld af historiske seværdigheder og byen ligger mellem to store arkæologiske udgravninger. Amathus ligger øst for byen og Curium ligger mod vest, begge steder var antikke kongedømmer. Curium er kendt for sit godt restaurerede amfi-teater, hvor der i sommersæsonen både bliver holdt koncerter og teaterforestillinger. Lige ved Curium ligger Kolossi-borgen, som var tilholdssted for tempelridderne. Limassol slot, som ligger i den gamle bydel, er i dag et godt middelalder-museum, som er et besøg værd. Her holdt blandt andet Richard Løvehjerte til under korstogene i 1100-tallet. Byen har også et arkæologisk museum samt et kultur- og kunstmuseum.

Omkring 5 kilometer øst for centrum ligger de fleste hoteller med nærliggende små og store strande som har en noget varierende kvalitet. Går man lidt længere mod øst finder man en strækning på et par kilometer med super fine strande. Man kan også vælge at tage med turistbåde fra havnen og besøge fine badesteder i området omkring byen.

Fra Limassol er det nemt at komme omkring til de mange steder som man har lyst til at udforske mere grundigt. I området finder man kontrastfyldt natur, historiske seværdigheder og ægte cypriotisk hverdagsliv.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Atlantica Oasis ★★★ 7n 3.688,-
Crowne Plaza Limassol ★★★★ 7n 4.567,-
The Royal Apollonia ★★★★★ 7n 5.052,-
Atlantica Miramare Beach Hotel ★★★★ 7n 5.458,-
Grand Resort Limassol ★★★★★ 7n 5.800,-
Elias Beach Hotel ★★★★ 7n 6.241,-
TUI Blue Atlantica Bay ★★★★ 7n 7.173,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Limassol
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 17°C 7°C 17°C
februar 17°C 7°C 16°C
marts 19°C 8°C 17°C
april 23°C 10°C 18°C
maj 27°C 14°C 20°C
juni 31°C 17°C 22°C
juli 33°C 19°C 24°C
august 33°C 20°C 25°C
september 31°C 18°C 24°C
oktober 28°C 15°C 24°C
november 23°C 12°C 22°C
december 19°C 9°C 18°C
Prognose for Limassol