Lissabon

Lissabon, Portugals huvudstad, ligger ved Atlanterhavet, og er i de sidste par år blevet mere og mere populær. Og der er gode grunde hvorfor: her får du en hyggelig og afslappet stemning, caféer, god shopping og masser af gastronomiske eventyr. Læg også mærke til, at Lissabon endnu er lidt af en uopdaget destination - her er ikke lige så mange turister som i f.eks Barcelona eller Paris. Beliggenheden er groft sagt der, hvor Europa ender i sydvest.

Lissabons lufthavn ligger blot syv kilometer fra centrum, så det er både nemt og hurtigt at komme til sit hotel, enten med metro eller med taxa eller bus. Byen er forholdsvis kompakt, og de fleste seværdigheder ligger indenfor promenadeafstand. Dog skal det siges, at byen er kuperet, så lidt i træt i fødderne bliver du nok alligevel! Når du ikke orker mere, snup en sporvogn eller kør en tur med den udmærkede metro.

Lissabons centrum er koncentreret til nogle få, centrale bydele. Baixa og området ved pladsen Praça do Comércio tæt på floden Tagus er måske den vigtigste. Nord for Baixa ligger bydelen Chiado med barer, restauranter og shopping, og syd for Baixa den kendte bydel Alfama, hvor nogle af byens måske mest hyggelige caféer og barer ligger – og mange smukke gamle huse.

Hvis du besøger Lissabon om sommeren, husk at medbringe dit badetøj. Det er nemt (under en time med tog) at tage ud til de kendte strandbyer Cascais og Estoril. Her kan du slikke sol og bade, spise godt og hvis du er i humør til det, besøge et eller flere casinoer.

I Lissabon spiser du og drikker godt til yderst rimelige priser. Specielt fisk og skaldyr er populært, og det hele må gerne skylles ned med frisk, let perlende Vinho Verde. Hvis du gerne vil bruge lidt flere penge på dit måltid, er byens Michelin-restauranter overraskende billige i forhold til kvaliteten.

Hvis du vil opleve noget autentisk, find en lokal fadobar. Fado er en musikform karakteriseret ved klagende melodier og tekster, og selve ordet Fado betyder også «skæbne». En vigtig del, af den portugisiske folkesjæl.

Hvem vil kunne lide Lissabon?

Lissabon er en god storbydestination for dig, som vil have noget anderledes og måske noget lidt mere autentisk end hvad du f.eks finder i Amsterdam eller Barcelona. Byen tilbyder kultur, musik, shopping og masser af gode restaurantoplevelser. Små børn synes nok der mangler legepladser, og byen er forholdsvis kuperet.

Hvornår skal man rejse til Lissabon?

Beliggenheden gør, at her i princip aldrig er helt koldt. Vinteren kan dog være en fugtig omgang. Forår og efterår er populære perioder at rejse hertil for os danskere. Hvis du rejser til Lissabon i sommermånederne, kan du kombinere sol og strand med storbyferie.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

3K Madrid ★★★★ 3n 1.823,-
Residencial Florescente ★★ 3n 1.888,-
Hotel Travel Park ★★★ 3n 1.888,-
Borges Chiado Hotel ★★★ 3n 1.985,-
Amazonia Lisboa ★★★ 3n 1.986,-
Nacional Hotel ★★★ 3n 2.009,-
Sana Rex ★★★ 3n 2.014,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Lissabon
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 14°C 8°C 16°C
februar 16°C 9°C 16°C
marts 18°C 10°C 16°C
april 19°C 11°C 17°C
maj 21°C 13°C 18°C
juni 25°C 16°C 19°C
juli 28°C 18°C 20°C
august 28°C 18°C 20°C
september 26°C 17°C 20°C
oktober 22°C 15°C 20°C
november 18°C 12°C 19°C
december 15°C 10°C 17°C
Prognose for Lissabon