Tioman

På den lille ø Tioman, som ligger ud for Malaysias kyst, finder man et paradis hvor tiden står stille. Her kan man nyde et af de smukkeste steder i verden mens man kommer ned i tempo og slapper af. På Tioman er der fantastiske dykkerforhold og man kan tage kurser og deltage i udflugter til de spændende rev som ligger ud for øens kyster. Klimaet her er bedst mellem maj og august.

Opdag paradisøen Tioman

Tioman er en lille ø som ligger ud for Malaysias østkyst. Den ligger i Mersing marinepark og er udnævnt af Time Magazine som en af verdens smukkeste.

Øen er tyndt befolket og store dele er uberørt natur, som omkranses af koralrev og krystalklart vand, noget som gør Tioman til et dykkerparadis dykke og her kan man også snorkle.

Den mest almindelige måde at ankomme til Tioman er med færge, men øen har også sin egen lille flyveplads med ruter til Kuala Lumpur og Singapore. Flyveturene tager knap en time.

På Tioman står tiden stille. Her kommer man især for at slappe af, nyde strandlivet, kvalitetstid samt god mad og drikke.

På grund af øens beliggenhed, er klimaet bedst i sommermånederne, og højsæsonen er i maj-august. Ønsker man at besøge Malaysia om vinteren, men vil man samtidig undgå monsunregnen kan Langkawi være et godt alternativ.

Forslag til aktiviteter på Tioman:

* Det er meget populært at dykke her og der findes flere selskaber, som arrangerer kurser og udflugter til de flotte rev ud for øen

* Jungleture er også en mulighed, og man kan tage afsted både med og uden guide. Det anbefales at arrangere ture i samråd med hotellerne

* Hvis man spiller golf, har Berjaya Resort en flot 18-hulls golfbane

* Nyde solen, bade, sejle i kajak, spille volleyball og fiske er andre aktiviteter man kan lave på øen

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Tioman Island
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 28°C 22°C
februar 29°C 22°C
marts 30°C 22°C
april 31°C 22°C
maj 31°C 22°C
juni 31°C 22°C
juli 30°C 22°C
august 30°C 22°C
september 30°C 22°C
oktober 30°C 22°C
november 29°C 22°C
december 28°C 22°C
Prognose for Tioman Island