Malta

Malta er både et land og en lille øgruppe i det sydlige Middelhav. Landet regnes som det mest sydlige i Europa, hvilket også betyder, at du her får et stabilt og varmt klima næsten hele året. Malta er ikke stort, men her findes overraskende meget at opleve: her er muligheder både for sol og strand, spændende udflugter og masser af historie at dykke ned i.

Man ved nu, at der har været folk på Malta i over 7.000 år. Gennem de sidste 2000 år har mange forskellige kulturer påvirket Malta til hvad det er i dag: østgoter, fønikere, araber og i moderne tid også franskmænd og englændere. 1814 blev nemlig Malta til en britisk

finns spår som visar att det bott folk på Malta sedan 5200 f.kr. Under åren har en rad olika folkgrupper koloniserat Malta, allt från östgoter, fenicier och araber till spanjorer och fransmän i mer modern tid. År 1814 blev Malta en brittisk kronkoloni, og det varman helt frem til 1964, da landet fik selvstyre. Storbritannien fik dog lov til at beholde flådebaser på øen til sidst i halvfjerdsene. I vore dage er Malta medlem af EU – og EUs mindste land.

Maltas brogede og lange historie har efterladt masser af spor. Efter 150 år med tæt kontakt til Storbritannien er engelsk officielt sprog på Malta, så der er ingen problemer med at kunne tale med de lokale. Men man taler også maltesisk, og det er en helt anden historie. Sproget læner sig tæt op mod arabisk, men skrives med latinske bogstave. Nogle byer har typiske engelske navne, som St Paul’s og St Julian’s, hvor andre hedder f.eks Marsaxlokk, Birżebbuġa og Ċirkewwa.

Landet Malta består af tre øer. Hovedøen er nogenlunde på størrelse med danske Mors, og de to andre mindre øer hedder Gozo og Comino. For at besøge dem, skal du tage over med færge fra hovedøen. Antal indbyggere er lidt mere end en halv million.

Hovedstaden hedder Valetta. Ofte kaldes den for «The Fortress City» og er en af de mest koncentrerede bykerner i verden, med kirker, monumenter, smalle gyder, restauranter, shopping og en masse andet presset sammen tæt på hinanden.

Selv om Malta er lille, er der ikke mangel på ting at se og opleve. Her kan du være aktiv på ferien med udflugter, vandsport og dykning. Mange lejer cykel, og shopping og natteliv er to andre populære aktiviteter.

De fleste tager til Malta for at få lidt sol og varme, og med sin sydlige beliggenhed og der forholdsvis varmt her selv i december og januar, med temperaturer mellem 15 og 20 grader på en god dag. Måske ikke helt vejr for at slikke sol, men godt nok til at få lidt sol på næsen.

De mest populære feriebyer er Buġibba, St. Julian’s, Sliema og Qawra. Generelt kan siges, at den mest travle turistdel af Malta ligger på øens nordøstlige side.

Hvem vil kunne lide Malta?

De fleste tager til Malta for sol, strand og varme, men man skal i hvert fald ikke gå glip af landets spændende historie og den særlige maltesiske kultur. Maltas lille størrelse gør, at det er nemt og hurtigt at besøge Maltas forskellige dele.

 

Hvonår skal man rejse til Malta?

Malta kan besøges hele året. Om vinteren er her jo ikke varmt, men hvis du vil holde aktiv ferie, bruge tid på at opdage Maltas historie eller bare nyde shopping, gastronomi og måske et lækkert hotel, fungerer Malta fint. Priserne er også yderst rimelige her. Sådan helt varmt er det fra april til oktober.

 

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Malta
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 15°C 10°C 15°C
februar 15°C 10°C 14°C
marts 17°C 10°C 15°C
april 19°C 12°C 15°C
maj 23°C 15°C 18°C
juni 28°C 19°C 21°C
juli 30°C 21°C 24°C
august 31°C 22°C 25°C
september 28°C 21°C 24°C
oktober 24°C 18°C 22°C
november 20°C 14°C 20°C
december 17°C 11°C 17°C