Marokko

Marokko er en skøn blanding af lange strande, ørken, mægtige bjerge, bazarer, orientalsk kultur og flotte seværdigheder. Marokko passer godt for alle som vil ha sol, bad og spændende udflugter.

Marokko ligger i Afrikas nordvestlige hjørne og har flere spændende feriedestinationer. Det er et stort land både geografisk og i antal indbyggere (næsten 30 millioner). Hovedstaden hedder Rabat, men denne by er faktisk mindre end både Marrkech og Casablanca. De mest populære feriedestinationer i Marokko er netop eksotiske Marrakech og badebyen Agadir.

Som en gammel fransk koloni har Marokko mange forbindelser med netop Frankrig, og ikke mindst gastronomisk er der mange tråde til Europa. Her finder du mange hyggelige caféer med glimrende kaffe og croissanter, men naturligvis også et kæmpe udvalg af skønne restauranter med spændende retter fra det nordafrikanske køkken.

Foruden Marrakech og Agadir kan nævnes den «blå by» Chefchaouen, surferbyen Essaouira og håndværkerbyen Fès.

Shoppingen i Marokko er et kapitel for sig. Her tilbydes du alt fra smykker, sko, jakker, tæpper, lamper, keramik, sølv, the og alt muligt andet. Husk at prutte, det er en del af fornøjelsen og spillet mellem dig og sælger.

Det er nemt at rejse til Marokko. Du kan flyve direkte fra Kastrup, og hvis det er OK med en mellemlanding, kan du også flyve fra Billund til f.eks Paris og så videre til Agadir eller Marrakech.

Den lokale valuta hedder dirham, men euro kan ofte også bruges.

Hvem vil kunne lide Marokko?

Marokko passer godt for alle som vil ha sol, strand og spændende udflugtsmuligheder, uden at flyve alt for langt væk. Blandingen af marokkansk og europæisk kultur er spændende, og Marokko kan både byde på hektisk, lokal atmosfære i souken (markedet) og afslappet daseferie på et luksushotel med All Inclusive.

Hvornår skal man rejse til Marokko?

Marokko har generelt et tørt og varmt klima, med knastør sommer og mild vinter. Langs kysten til Atlanterhavet svinger temperaturen mindre end inde i landet. Det betyder, at en by som Marrakech kan blive meget meget varm om sommeren - rejs hellere hertil i maj, september eller oktober. Agadir kan du rejse til året rundt.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Marokko
kalender DagDag NatNat BadBad