Monte Gordo

3 kilometer fra grænsen til Spanien ligger den charmerende lille by, Monte Gordo. En udbygning af byen er i gang, men Monte Gordo er endnu ikke ødelagt af masseturismen. Lokale fiskere bringer deres fangst i havn her - akkurat som de har gjort i umindelige tider. Monte Gordo ligger lidt mere tilbagetrukket fra det åbne Atlanterhav end de andre byer på Algarvekysten. Derfor er badetemperaturerne også de bedste i hele Portugal. Samtidig kan lufttemperaturerne blive skyhøje midt på sommeren. Byens 18 km lange badestrand er lavvandet og børnevenlig. Monte Gordo har et stort udvalg af restauranter, men er bestemt ikke noget partysted.

Landsbyen Monte Gordo byder på uberørt charme.

Monte Gordo ligge bare 3 km fra grænsen mod Spanien og er en yderst charmerende lille byen. Til trods for en ekspanderende udvikling, har Monte Gordo endnu ikke mistet sit lokale præg til fordel for masseturismens ansartede præg. Her bringer lokale fiskere stadig deres fangster i havn, på samme måde som de altid har gjort.

Monte Gordo ligger lidt inde i landet i forhold til det åbne Atlanterhav og er derfor også mere skærmet end de fleste andre byer på Algarvekysten. Byen er en del af det østlige Algarve som er meget anderledes end den vestlige del. Her er landskabet fladere og strandene er omkranset af klitter i stedet for klipper. Derfor er badetemperaturene her også nogle af de bedste i hele Portugal. Stedet bliver ikke mindre attraktivt af at den 18 km lange badestrande har lav grund og er børnevenlig.

Monte Gordo har et fint udvalg af restauranter, men kan absolut ikke betragtes som noget partysted. Byen og området har meget at tilbyde for den som vil have en aktiv ferie. Det er flere golfbaner i området og man kan tage med på bådtur på floden, Guadiana, eller man kan tage på biltur til søerne, der ligger nord for byen. Desuden er der et bredt udbud af  vandsportsaktiviteter ved stranden.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Monte Gordo
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 16°C 7°C 17°C
februar 17°C 8°C 16°C
marts 18°C 9°C 16°C
april 20°C 10°C 18°C
maj 23°C 12°C 19°C
juni 26°C 16°C 21°C
juli 30°C 18°C 23°C
august 30°C 18°C 23°C
september 27°C 17°C 22°C
oktober 23°C 14°C 22°C
november 19°C 11°C 20°C
december 17°C 9°C 18°C
Prognose for Monte Gordo