Montenegro

Montenegro er et lille land på Balkan ved Adriaterhavet. Landet har grænse til Kroatien i nord og til Albanien i syd. Lige som mange andre lande i denne del af Europa, har Montenegro oplevet en hurtigt voksende turisme, og her er mange charmerende byer at opdage - og fine strande, ikke mindst.

Montenegro er et af Europas yngste lande. Man afholdt en folkeafstemning tilbage i 2006, hvor befolkningen stemte for at forlade Serbien. Montenegro var tidligere også en del af Jugoslavien. Det område som hedder Montenegro i dag, har været beboet siden bronzealderen, så her er masser af spændende historie at dykke ned i.

Hovedstaden hedder Podgorica. Det er landets største by med har dog alligevel kun 150.000 indbyggere. Med bil eller bus er det nemt at komme ned til kysten fra Podgorica, eller op til bjergene nordpå, hvor man kan stå på ski om vinteren.

For de fleste turister er Montenegro dog mest en sommerdestination, og de mest kendte feriebyer er Budva, Tivat, Kotor og Herceg Novi.

Budva er en hyggelig lille by ved Adriaterhavet med mange fine strande. Byen er gammel, over 2.500 år. Herceg Novi er en smuk by ved kysten, og ligger lige der hvor Kotorbugten starter. Kotor by er på UNESCOs verdensarvsliste: en velbevaret middelalderby med masser af charme.

Mange af byerne i Montenegro tilbyder hyggelige bykerner med historiske huse, mange af dem 400-500 år gamle.

Hvis penge ikke er et problem: bestil en nat eller to på det femstjernede hotel som ligger på øen Sveti Stefan. Øen har forbindelse til fastlandet via en smal bro. Sveti Stefan ligger seks kilometer fra Budva, og blev superkendt tilbage i 2006, hvor James Bond-filmen Casino Royale til store dele blev indspillet her.

Hvem vil kunne lide Montenegro?

Til Montenegro ska du rejse for at slikke sol, bade i det fine badevand og for at slappe af. Landet er ikke helt lige så populært som Kroatien - endnu. Her er masser af historie at dykke ned i, hyggelige byer og god mad. Udvalget af store hoteller med masser af faciliteter er begrænset.

Hvornår skal man rejse til Montenegro?

Sommeren varer fra maj til september, groft sagt. Vinteren er mild, men en vinterdestination, det er Montenegro dog ikke.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Becici ★★★★ 7n 2.609,-
Podgorica ★★★ 7n 2.835,-
Cetinje ★★★ 7n 2.907,-
Ulcinj ★★★★ 7n 2.960,-
Petrovac na Moru ★★★★ 7n 3.041,-
Budva ★★★★★ 7n 3.114,-
Herceg Novi ★★★★ 7n 3.830,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Montenegro
kalender DagDag NatNat BadBad