New York

New York er en af verdens mest travle byer og passer godt til betegnelsen "the big apple" eller "byen som aldrig sover". Denne metropol byder på mange flotte turistattraktioner, skyskrabere, spændende historie, kultur, museer, god mad, underholdning og shopping.

New York er en stor by og er delt ind i 5 bydele; Manhattan, Queens, Brooklyn, Bronx og Staten Island.

Majoriteten af turistene i byen tilbringer meget tid og bor på Manhattan, hvor de fleste seværdigheder og kendte museer befinder sig. Her ligger Times Square og Broadway, med alle sine teatere og musicals.

Upper West Side og Upper East Side ligger på hver sin side af Central Park, og her er pulsen lige knap så høj. Længere nede ligger Soho som er et hyggeligt og hektisk område med mange sjove butikker og restauranter. Andre hyggelige, charmerende og spændende områder  er Meatpacking District, West Village og Greenwich Village. Chinatown er vel værd et besøg og her kan du spise fantastisk god mad, ikke bare kinesisk men også mad fra mange asiatiske lande. Lower East Side er et andet populært område.

New York er et madmekka med restauranter i verdensklasse, og med køkkener fra hele verden. Priserne er generelt lidt lavere end i Danmark med hensyn til mad og drikke, men her findes også voldsomt dyre spisesteder. Som overalt i USA, skal der huskes at lægge drikkepenge oveni.

Det er 3 store lufthavne i New York: La Guardia Airport, Newark Airport og John F Kennedy (JFK) Airport. De fleste fly fra Europa ankommer til Newark og JFK.  Du kan rejse til New York hver dag fra både Billund og Kastrup – fra Billund er det med en mellemlanding undervejs.

Hvem vil kunne lide New York?

Man vælger ikke New York, fordi man vil have nogle rolige feriedage. Nej New York skal opleves og det betyder lange dage, trætte ben og et træt hoved sidst på dagen. Afstandene er overraskende store. Husk gode sko at gå i.  Du kan sagtens tage til New York med børn, men hvis de er små, skal det ske i deres tempo.

Hvornår skal man rejse til New York?

New York har fire årstider - fra glohed sommer til isnende vinter. Forår og efterår er måske de bedste tidspunkter, at rejse hertil.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klik her for flere alternativer

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for New York
kalender DagDag NatNat BadBad
Jan. 3°C -4°C 6°C
Feb. 5°C -3°C 5°C
Mar. 10°C 2°C 5°C
Apr. 16°C 7°C 8°C
Maj 22°C 12°C 13°C
Jun. 27°C 17°C 19°C
Jul. 30°C 20°C 23°C
Aug. 29°C 20°C 24°C
Sep. 25°C 16°C 22°C
Okt. 18°C 10°C 18°C
Nov. 12°C 5°C 13°C
Dec. 6°C -1°C 9°C
Prognose for New York