Nice

Nice ligger på den franske riviera, og er en charmerende by med et til dels hektisk tempo, men også med afslappet feriestemning. Her kan du spadsere langs den berømte strandpromenade Promenade des Anglais, som strækker sig langs hele byen.

Strandene i Nice er delt op i private og offentlige strande. På de private strande tilbydes alt fra liggestole, parasoller og mad og drikke i alle prisklasser – men helt billigt er det aldrig. Strandene i Nice er ikke sandstrande men af små sten. Det kan blive meget dybt meget hurtigt, så det er ikke specielt egnet for børn. Hvis du rejser med børn, vælg en af strandene vest for byen.

Nice er en superfransk destination med det flotte hav, den lange strandpromenade, fantastisk shopping, et gigantisk udvalg af mad og drikke og en meget hyggelig gammel bydel. Dette er livet langs Cote d’Azur som det skal leves. Netop den gamle bydel er superhyggelig med små smalle gader med brosten, caféer. forholdsvis lave huse og masser af shoppingmuligheder. Køb lokal vin, ost, honning og måske olivenolie med hjem.

Nice er et godt udgangspunkt for videre opdagelse af denne del af Frankrig. Hele Provence, Menton, Monaco, Cannes og mange andre byer langs kysten er nemme at komme til med bil, bus eller tog. Hvis du interesserer dig for mad og vin, er Nice et mekka. Her producerer man fødevarer af høj kvalitet.

Afstanden til lufthavnen er lidt under 10 kilometer, så det er hurtigt at komme ind til byen. Du kan flyve til Nice direkte fra Kastrup, og fra andre danske lufthavne med skifte undervejs i f.eks Paris eller Amsterdam. Flyvetiden er ca. 3 timer.

Hvem vil kunne lide Nice?

Nice passer for alle, som vil opleve en lille storby i ægte franske omgivelser. Her er masser at opleve, men børnene synes nok, at stranden er for kedelig og svær at bade fra. Nice er ikke en billig by at besøge, dette er en af verdens dyrere kyststrækninger.

Hvornår skal man rejse til Nice?

Det er varmt i Nice fra maj til oktober. I juli og august kan her være meget varmt, og det er også her, det er som dyrest at bo og spise. Mange danskere tager herned i påsken, og efterårsferien er heller ikke et dårligt tidspunkt at besøge denne dejlige by.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Ibis Styles Nice Vieux Port ★★★ 3n 1.659,-
Trocadero ★★ 3n 1.685,-
Hotel Saint Gothard ★★★ 3n 1.746,-
Villa Rivoli ★★★ 3n 1.774,-
Adagio Access Nice Magnan ★★★ 3n 1.779,-
Best Western Alba Hotel ★★★★ 3n 1.779,-
Splendid ★★★★ 3n 1.823,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Nice
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 13°C 5°C 14°C
februar 13°C 6°C 13°C
marts 15°C 8°C 14°C
april 16°C 10°C 15°C
maj 20°C 14°C 19°C
juni 24°C 17°C 23°C
juli 27°C 20°C 24°C
august 27°C 20°C 25°C
september 24°C 17°C 23°C
oktober 21°C 13°C 21°C
november 16°C 9°C 18°C
december 14°C 6°C 16°C
Prognose for Nice