Parga

Parga er en fin lille by på det græske fastland som byder på frodig natur, mange strande og en hyggelig strandpromenade med butikker og restauranter. Byen ligger som et gammelt amfiteater rundt havnen og strandpromenaden. Da Parga jo ligger på fastlandet, er det nemt at bruge byen som udgangspunkt for udflugter længere inde i landet.

På Grækenlands nordvestlige kyst ligger Parga, ikke langt fra øen Korfu og den albanske ferieby Saranda. Her bor lidt over 3.000 mennesker, og selv om byen er blevet mere og mere populær, føles den på ingen måde overrendt. Her får du både traditionel græsk atmosfære og restauranter med mere internationale menukort.

For at komme til Parga flyver du til lufthavnen Lefkas Preveza. Fra lufthavnen skal du regne med en transfertid på mellem en og halvanden time til dit hotel, men når du så er her, ligger det meste tæt på. Selv om dit hotel ligger oppe på bjergsiden, tager det ikke mere end 10-15 minutter, før du står nede i havnen.

I centrum af Parga finder du stranden Krioneri, som både har sandstrand og et lidt mere stenet område. Ved siden af ligger den mindre strand Piso Krioneri. Den er lidt mere rolig end Krioneri.

Den mest populære strand i området er Valtos. Du kan gå hertil på 20-25 minutter fra centrum, men hvis det er for varmt, snup en taxibåd i havnen. Det koster to euro enkelt vej. Andre strande er Sarakiniko og Lichnos – dem kan du også tage til fra havnen i Parga med taxibåd.

Hvem vil kunne lide Parga?

Parga er ikke så kendt i Danmark endnu, så her vil du få en lidt mere original græsk ferieoplevelse. Her er mange fine strande og masser af natur. Hvis du er til fest og farver, er her natteliv, men ikke som på Kos eller Rhodos. Nogle barer holder dog åbent til meget sent.

Hvornår skal man rejse til Parga?

Du kan rejse til Parga fra april til oktober med flere forskellige danske rejsearrangører. De to mest hektiske måneder er juli og august, og det er også her, du kan forvente flest lokale og en del italienske feriegæster i byen. Den 15. august fejrer man en af de helt store højtider indenfor den græsk-ortodokse kirke: jomfru Marias himmelfærd. Så er der folkefest i byen!

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Margarita (Parga) ★★★ 7n 2.308,-
Aristidis Garden ★★★ 7n 2.336,-
Panthea ★★★ 7n 2.359,-
Lemon Tree ★★★ 7n 2.451,-
Acropol Tourist ★★ 7n 2.554,-
Byzantion ★★★ 7n 2.791,-
Mediterraneo (Parga) ★★★ 7n 2.836,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Parga
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 8°C 0°C 16°C
februar 10°C 1°C 16°C
marts 13°C 3°C 16°C
april 17°C 6°C 17°C
maj 22°C 10°C 20°C
juni 26°C 13°C 24°C
juli 30°C 15°C 26°C
august 30°C 15°C 26°C
september 25°C 12°C 26°C
oktober 19°C 8°C 23°C
november 14°C 5°C 20°C
december 9°C 2°C 18°C
Prognose for Parga