Gdansk

Gdansk blev grundlagt for næsten 1000 år siden, og var en af de vigtigste og mest velhavende byer blandt Hansastæderne. Gdansk er nu en moderne by ved kysten med en fin havn, flotte strande tæt på og ikke mindst en charmerende gammel bydel.

Den officielle valuta i Polen er jo zloty, og du får forholdsvis mange zloty for dine danske kroner. Priserne ligger i den behagelige ende, og det gør sig gældende både for mad, drikke, hotel og shopping. Gdansk er et udmærket alternativ, hvis du har lyst til en weekendtur, og så ligger jo ikke Gdansk så langt væk. du kan være her på lidt over en time fra Kastrup.

Selv om Gdansk blev ødelagt i løbet af den sidste verdenskrig, har man brugt mange penge på at genrejse og genopbygge byen i de sidste 70 år. De historiske huse funkler, der er kommet mange nye shoppingcentre og et væld af små butikker, caféer og restauranter. Tag gerne forbi markedet Long Market. Det var tidligere byens vigtigste handelsplads for alt man skulle bruge som borger i byen – nu er udvalget rettet mod turister, men her er også en del lokale gastronomiske specialiteter at botanisere blandt. I den gamle bydel var Rådhuset den eneste større bygning, der overlevede krigen, men det kan man ikke fornemme mere – her er mange smukke huse at kigge på.

Feriebyen Sopot ligger blot en hav time fra Gdansk med bil eller bus, og flere og flere skandinaviske turister finder vej til denne charmerende by ved havet. Flot strand og hyggelig stemning.

Da Gdansk ligger ved havet, vil du finde mange gode fisk- og skaldyrrestauranter, men også alt fra pizza til sushi, burgere og heldigvis også masser af lokale, polske retter og drikkevarer.

Gdansk Lech Walesa Airport ligger ca. 14 km udenfor Gdansk og du kan flyve hertil fra flere danske lufthavne – lidt afhængig af sæson.

Hvem vil kunne lide at rejse til Gdansk?

Gdansk fungerer fint som weekendrejsemål. Rejs hertil med din partner, familie eller med dine venner. Her er masser at opleve: historie, museer, kultur, arkitektur, shopping og forlystelser.

Hvornår skal man rejse til Gdansk?

Vejret er nogenlunde det samme som i Danmark, så bedste tidspunkt for at rejse hertil er fra april til måske oktober. Der er også et fint julemarked i Gdansk i december.

 

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Neptun Aparthotel ★★★ 2n 344,-
Celestin Residence ★★★ 2n 365,-
Holland House Residence Old Town ★★★★ 2n 374,-
Dom Muzyka ★★★ 2n 376,-
Hotel Artus ★★★ 2n 384,-
Q Hotel Grand Cru Gdansk ★★★★ 2n 402,-
Bonum Hotel (ex Best Western Bonum Hotel) ★★★ 2n 412,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Gdańsk
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 1°C -3°C 4°C
februar 1°C -3°C 4°C
marts 5°C -1°C 3°C
april 9°C 2°C 6°C
maj 15°C 6°C 11°C
juni 19°C 11°C 16°C
juli 21°C 13°C 20°C
august 21°C 13°C 20°C
september 17°C 11°C 18°C
oktober 12°C 7°C 14°C
november 7°C 3°C 11°C
december 3°C 0°C 7°C
Prognose for Gdańsk