Portugal

Portugal ligger helt sydvest i Europa med Spanien som den eneste nabo. Landet har en lang kyst ud til Atlanterhavet, så her har du alle muligheder for at nyde sol og strand. Men Portugal er også kendt for sine gode vine, hyggelige storbyer som Lissabon og Porto - og for golf. Madeira og Azorerne er også en del af Portugal.

Portugals hovedstad hedder Lissabon. Den ligger smukt ved floden Tagus, og her får du hyggelige gader og stræder, masser af caféer og restauranter, shopping og kultur. Hvis du synes der er for mange turister i f.eks Paris eller Barcelona, vil du opleve Lissabon som meget mere upåvirket af masseturisme. Byens egentlige centrum ligger i bydelen Baixa, men den hyggeligste del er nok den ældste del af byen Alfama.

Lige udenfor Lissabon, ca. en halv time med tog, ligger Lissabons riviera med feriebyerne Cascais og Estoril. Estoril har længe været den ferieby, hvor Lissabons bedre borgerskab holder ferie, her er lidt dyrere end i nabobyen Cascais. I Estoril ligger det berømte casino, som blandt andet har været med i Bondfilmen «Agent 007 i Hendes Majestæts hemmelige tjeneste» fra 1969.

300 kilometer nord for Lissabon ligger Porto, Portugals næststørste by. Porto ligner Lissabon på mange måder – her er også mange hyggelige kvarterer og byen ligger også ved en flod – Duero.

Helt sydpå i Portugal ligger Algarvekysten. Her finder du en meget lang kyststrækning med masser af fine strande. Her er også gode forhold for windsurfing og kitesurfing, masser af golfbaner og et gigantisk udvalg af restauranter og hoteller.

Madeira ligger langt ude i Atlanterhavet, ca. 400 kilometer nord for de Kanariske Øer. Madeira er ikke kun en ø men en hel gruppe af øer – hovedøen, den nærliggende ferieø Porto Santo samt to mindre øer, hvor der dog ingen mennesker bor. Madeira kaldes ofte for «blomsterøen» og der er mange gode grunde hvorfor. Øen byder på flot natur og et fantastisk mangfoldighed af blomster, buske og træer. der er strande på Madeira, men de fleste tager hertil for at nyde naturen og de mange aktiviteter Madeira byder på. Vandreferie på Madeira er en afslappende og populær ferieform.

Azorerne er en gruppe øer i Atlanterhavet, som tilhører Portugal. For at rejse hertil, flyver man over 1.500 kilometer vestpå fra Lissabon. Lige som med Madeira, en anden portugisisk øgruppe, en Azorerne kendt for den flotte natur, og de fleste som besøger Azorerne, gør det for at nyde luften, landskabet og havet.

Øgruppen består af ni vulkanske øer, og de deles oftest op i tre forskellige grupper – den østlige, den centrale og den vestlige gruppe.

Hvem vil kunne lide Portugal?

Portugal er et stort land med masser af muligheder. Her får du sol, strand, varme og masser af aktivitetsmuligheder. Men Portugal har jo også en lang historie at dykke ned i, flot arkitektur, spændende gastronomi og gode vine.

Hvornår skal man rejse til Portugal?

Med sin beliggenhed i den sydvestlige del af Europa er sommersæsonen en del længere, end den er f.eks ved den Franske Riviera eller i Italien. Temperaturer som på en normal dansk sommerdag kan du få allerede i april helt sydpå ved Algarvekysten, og det er varmt ofte helt frem til november. Madeira er varmt i princip hele året. Azorerne er noget køligere.

 

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Portugal
kalender DagDag NatNat BadBad