Algarve

Algarvekysten ligger der, hvor Portugal og Spanien møder hinanden helt sydpå. Vi er vest for Gibraltar, så vandet kan ofte være lidt koldere end i Middelhavet. Men til gengæld får du flot natur, endeløse, brede og finkornede sandstrande, hvor de fleste er børnevenlige. Dramatiske og skarpe klippeformationer forekommer dog også. Du får det gode portugisiske køkken og de mange spændende vinoplevelser, landet kan byde på.  Og en sæson, som strækker sig langt ind i efteråret.

De fleste som kommer hertil, starter med at flyve til Faro. En hyggelig lille storby med et flot historisk centrum. Et godt tip er at tage med på en turistbåd til vadehavsområdet lige uden for havnen.  Et andet godt tip, er at leje bil, for at blive lidt mere bevægelig i løbet af ferien. Her er lidt om nogle af Algarvekystens mest kendte feriebyer: Alvor ligger helt vestpå. Forholdsvis rolig ferieby med de flotteste strande. Praia da Rocha er en superlækker ferieby med imponerende strande og klipper. Masser af barer og restauranter, og i Praia da Rocha er der også en fin strandpromenade.

Lagos: er en fin blanding af det nye og gamle Portugal. Fine strande, hyggelig marina og mange lækre restauranter. Lagos var Portugals centrum for søfart, den gang landet var en stormagt og koloniserede mange lande. Albufeira er kystens nok mest ungdommelige destination. Her ligger bl.a. bargaden “The Strip” men også hyggelige gader med hvidkalkede huse. Vilamoura er en klassisk destination med flot marina, hvor de dyre yachts ligger side ved side. Her findes også nogle af kystens bedste golfbaner.

Algarve har masser af golfbaner og så er der et mylder af vand- og strandaktiviteter du kan deltage i.

Hvem vil kunne lide Algarve?

Algarve er mest en destination for voksne, eller for familier med halvvoksne børn. Her er ikke de samme muligheder for store hoteller med mange faciliteter, og hoteller med All Inclusive findes der ikke så mange af. Algarve har længe været en destination for folk som vil spille golf, eller for at nyde det lune efterår.

Hvornår skal man rejse til Algarve?

Vinteren fra december til marts byder på op til 15 grader, ofte hård vind og en del regn. Foråret i april og maj kan give op til 23-24 grader, og sommeren er naturligvis varm, men ikke helt så varm som ved f.eks Costa del Sol. Efteråret byder på flot vejr, og selv i november kan der være 20 grader.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Algarve
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 16°C 8°C
februar 17°C 8°C
marts 19°C 10°C
april 20°C 11°C
maj 22°C 14°C
juni 26°C 17°C
juli 28°C 18°C
august 28°C 18°C
september 26°C 17°C
oktober 23°C 15°C
november 19°C 11°C
december 17°C 9°C
Prognose for Algarve