Rom

En rejse til Rom er som at vandre igennem historien. Byen er som stort et museum i sig selv og her får du arkitektur, gastronomi, ægte italiensk livsglæde, mode, shopping og en masse andet i en af verdens mest fascinerende byer.

I Rom føles det, som om du er i historiens vugge. Her kan du besøge Colosseum, Den Spanske Trappe og Fontana di Trevi, som blot er et af byens over 280 springvand. En anden kendt seværdighed er Vatikanet og den imponerende Peterskirke, hvor du  finder det Sixtinske Kapel og hvor du kan gabe over beundre Michelangelos loftsmalerier.

Når du har fået nok af historiske seværdigheder kan du tage på shoppetur i trendy tøjbutikker, smykkeforretninger og skobutikker i byens kendte shoppegade Via Niazionale. Du kan også tage turen til Porta Portese, hvor du kan finde alt mellem himmel og jord på byens kendte loppemarked. Når sulten melder sig har Rom tusindvis af fristelser uanset om man er på jagt efter italienske eller internationale retter og byen har en cafe på stort set hver eneste gadehjørne.  Spis saltimbocca ala romana, frisklavet gnocchi og skyl efter med frisk frascativin.

En stor fornøjelse er at bare slå sig ned på en café og betragte byens liv, med hidsige knallerter, elegante damer og stressede forretningsmænd i habitter med mobilen limet fast til øret.

Der er to større lufthavne i Rom, Leonardo Da Vinci-Fiumicino (FCO), som ligger ca. 36 km udenfor byen og Ciampino (CIA) lufthavn som ligger ca. 17 km uden for Rom. Fra CIA går der busser. Det kan være dyrt at køre med taxa i Rom.

Hvem vil kunne lide Rom?

Rom er byen for dig som elsker Italien og landets historie, kultur, mode, gastronomi og livsstil. Det er en by du bedst opdager til fods, så små børn synes nok afstandene er lange og byen lidt larmende. Perfekt for en lang weekend eller 4-5 dage. De billigste hoteller finder du ved hovedbanen (Termini) og generelt kan siges, at du får ganske lidt hotel for pengene i Rom. Regn ikke med den helt store morgenmad på dit hotel.

Hvornår skal man rejse til Rom?

Du kan rejse til Rom hele året, men var klar over, at her er mange turister i sommerperioden, til påske og op til jul. Hvis du skal have byen lidt mere for dig selv, rejs hertil i marts-april eller i september-november.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Aparthotel Adagio Rome Vatican ★★★★ 3n 1.601,-
Iulia Guest House ★★★★ 3n 1.656,-
Grand Master Suites ★★★★ 4n 1.693,-
Hotel Artorius ★★ 3n 1.712,-
Domus Sessoriana ★★★ 3n 1.713,-
Brasile ★★★★ 3n 1.770,-
Rinascimento ★★★★ 3n 1.812,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Rom
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 12°C 2°C 15°C
februar 14°C 3°C 14°C
marts 16°C 4°C 15°C
april 19°C 7°C 16°C
maj 24°C 11°C 20°C
juni 28°C 14°C 24°C
juli 31°C 17°C 26°C
august 31°C 17°C 26°C
september 28°C 14°C 25°C
oktober 23°C 10°C 22°C
november 17°C 6°C 20°C
december 13°C 3°C 17°C
Prognose for Rom