Skyros

Uberørt og smuk ligger Skyros som den største og sydligste ø i Sporaderne, en ø beskyttet af sin lidt isolerede beliggenhed. I nord er øen grøn med pinjeskov, i syd øde og vild, og langs hele kysten løber et bånd af sandstrande. Øen har flere maleriske små landsbyer, der er et besøg værd. Capital Skyros, med små brostensbelagte gader, er fuld af traditionel græske atmosfære. I februar-marts fejrer karneval med parader og den berømte gededans. Påskefejringen er en anden festival, der er værd at opleve.

Uspoleret og smuk ligger Skyros sydligste af de Sporaderne.

Øen er beskyttet af sin lidt isolerede placering i Det Ægæiske Hav. Det nordlige område af øen er rig på skov og har nogle høje bjergtoppe, mens kysten rundt langs øen har smukke strande. I syd er der et goldt og barskt terræn og her findes øens højeste punkt på mere end 700m.

Skyros’ historie strækker sig helt tilbage til den græske mytologi, og det siges, at guden Theseus er begravet her. Allerede 475 f.Kr. blev øen inkorporeret i den athenske imperium. Op gennem årene frem til i dag har øen haft en spændende historie.

Øen har flere maleriske små landsbyer, der er et besøg værd. Capital Skyros, med sine små brostensbelagte gader, er fuld af traditionel græske atmosfære.

I februar-marts fejrer karneval med parader og den berømte gededans. Påskefejringen er en anden festival, der er værd at opleve.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Skýros
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 12°C 7°C
februar 13°C 8°C
marts 14°C 9°C
april 18°C 12°C
maj 22°C 15°C
juni 26°C 19°C
juli 28°C 22°C
august 27°C 21°C
september 25°C 19°C
oktober 20°C 15°C
november 17°C 12°C
december 14°C 9°C
Prognose for Skýros