Sopot

Ferie- og strandbyen Sopot byder på skønne, brede og gyldne strande ud til Østersøen. Hotellerne ligger som perler på en snor langs stranden, fra enkle og billige guesthouses til luksushoteller og resorthoteller med fine spafaciliteter. Du får det hele til en god pris.

Sopot er en charmerende ferieby ved havet, kun en halv time fra Gdansk. Om aftenen flytter aktiviteterne sig fra stranden til ind i byen, hvor der er masser af restauranter og barer, og endda et casino. Sopot bliver ofte kaldt for Polens St Tropez, og har i mange årtier været stedet, hvor Polens rige, berømte og soldyrkende turister har nydt solen, atmosfæren og det gode natteliv. Der er lidt af Miami Beach over Sopot, her er nemlig en del flotte art deco-huse.

Du kan enten bo i selve Sopot eller i den nærliggende lille storby Gdansk. Den korte afstand betyder, at du kan få både storby og strand, uanset hvor du vælger at bo.

Den officielle valuta i Polen er jo som bekendt zloty. Priserne ligger i den behagelige ende, og med danske kroner på lommen får du meget for pengene, det gælder både for mad og drikke, hotel, udflugter og aktiviteter.

Du får også meget spa og wellness for pengene – mange af hotellerne i Sopot har glimrende spaafdelinger.

For at komme til Sopot flyver du til Gdansk Lech Walesa Airport og det er nemt at komme videre til Sopot med bus, taxi eller tog. Der er en del danske rejsearrangører der laver rejser til Sopot, men mange vælger at selv arrangere sin rejse med rutefly og hotel hver for sig.

Hvem vil kunne lide Sopot?

Denne ferieby kan fungere fint både for en forlænget weekend eller for en hel uge. Par, familier eller venneflokken på jagt efter fest og farver vil alle trives her. 

Hvornår er det bedst at rejse til Sopot?

Klimaet er nogenlunde det samme som i Danmark - faktisk ligner vejret i Sopot det på Bornholm til store dele. Sæsonen varer fra maj til september.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Villa Ozone ★★★ 2n 1.576,-
Molo Hotel ★★★ 2n 1.611,-
Focus Hotel Premium Sopot ★★★ 2n 1.642,-
Novotel Gdansk Marina ★★★ 2n 1.675,-
Hotel Aqua Sopot ★★★ 2n 1.680,-
Hotel Villa Baltica ★★★ 2n 1.704,-
Rezydent Sopot ★★★★★ 2n 2.026,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Sopot
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 1°C -3°C 4°C
februar 1°C -3°C 4°C
marts 5°C -1°C 3°C
april 9°C 2°C 6°C
maj 15°C 6°C 11°C
juni 19°C 11°C 16°C
juli 21°C 13°C 20°C
august 21°C 13°C 20°C
september 17°C 11°C 18°C
oktober 12°C 7°C 14°C
november 7°C 3°C 11°C
december 3°C 0°C 7°C
Prognose for Sopot