Sousse

Sousse er Tunesiens tredje største turistdestination. Her er der en skøn blanding af vestlig indflydelse og orientens historie. Inde i det centrale Sousse, som også er den gamle bydel ligger den arabiske medina. Her kan man prutte om priserne og købe tunesiske specialiteter som fx tæpper, sølv og keramik. Ved den smukke havn er der flere caféer og restauranter, hvor man kan sidde uden for og se på bådene. I Port el Kantanoui, som ligger 5 kilometer fra Sousse, ligger den kendte golfbane med samme navn. De fleste af de større hoteller i Port el Kantanoui kan tilbyde mange og varierede muligheder af forlystelser som fx natklubber og diskoteker. Inde i Sousse er der mange barer og en del diskoteker.

Sousse har en herlig eksotisk blanding af vesten og orienten

Sousse er et dejligt rejsemål, hvor du virkelig kan nyde feriedagene enten på stranden, eller som en del af en spændende sightseeingtur.

Som de fleste andre tunesiske byer, har Sousse en storslået historie. Byen blev grundlagt af fønikerne omkring år 1100 f. Kr. Og efter en lang periode med arabisk-islamisk herredømme fra omkring 700 tallet, har byen både vært besat af normannerne og spanierne, og siden er byen blevet bombarderet af italienere og franskmænd. Sousse har alligevel formået at bevare sit arabiske særpræg, og har nogle af de bedst bevarede arabiske bygningsværker i verden. Byens medina er et af disse bygningsværker og den har været på UNESCOs liste over verdens kulturarv siden 1988.

I den nye bydelen, som omkranser den gamle, finder du store hotelanlæg langs stranden. Her kan du nyde et godt måltid på en af restauranterne, regionen er særligt kendt for sin sine udsøgte fiske- og skaldyrsretter. Sandstrandene er lyse og lavvandede, med et stort udbud af vand- og strandaktiviteter.

I den gamle bydelen kan man opleve den oprindelige arabiske arkitektur med bugtede, trange gader. På grund af sit udseende har byen ved flere lejligheder været ”kulisse” til storfilm. Blandt andet blev Idiana Jones-filmen “Raiders of the Lost Ark” optaget her.

Søg, sammenlign, spar! solfaktor.dk er Danmarks største søgemaskine for billige rejser, både her-og-nu eller når det passer dig bedst. Her får du de bedste tilbud fra en lang række charterselskaber, flyselskaber, hoteller og biludlejningsfirmaer.

Tilbud - Fly + hotel

Sousse City & Beach ★★★ 7n 3.497,-
Uspecificeret hotel ★★★★ 7n 4.397,-
Palmyra Aquapark Kantaoui ★★★ 7n 4.497,-
Marabout Hotel ★★★ 7n 4.597,-
Marhaba Royal Salem ★★★★ 7n 5.097,-
El Mouradi Palace Hotel ★★★★ 7n 5.297,-
Marhaba Palace ★★★★★ 7n 5.397,-

Kort

Vejr og klima

Gennemsnitstemperatur for Sousse
kalender DagDag NatNat BadBad
januar 17°C 6°C 16°C
februar 18°C 7°C 15°C
marts 20°C 8°C 15°C
april 23°C 11°C 17°C
maj 28°C 14°C 20°C
juni 33°C 18°C 24°C
juli 37°C 21°C 26°C
august 36°C 21°C 27°C
september 32°C 19°C 26°C
oktober 26°C 15°C 24°C
november 22°C 10°C 22°C
december 18°C 7°C 18°C
Prognose for Sousse